Vaše "pravo" da Oliveru ne pitate ništa! Kovačevićeva, umesto da se brani argumentima, zastrašuje i podnosi tužbe!

02.03.2023

23:11

0

Autor: 24sedam

Dok javnost čeka odgovore, urednica zabavnog programa RTS kaže da su je savetovali da ćuti

Vaše "pravo" da Oliveru ne pitate ništa! Kovačevićeva, umesto da se brani argumentima, zastrašuje i podnosi tužbe!
Olivera Kovačević - Copyright 24sedam

Glavna urednica zabavnog programa RTS-a Olivera Kovačević pojavila se i večeras na drugoj polufinalnoj večeri Pesme za Evroviziju, ali nije odgovorila na pitanja o velikim optužbama predsednika UO Branislava Klanščeka, koje tresu Srbiju više od dve nedelje.

Iako je Klanšček javno poručio da je podneo krivične prijave protiv nje i direktora RTS-a Dragana Bujoševića zbog sumnje da su naneli veliku štetu RTS-u, nije našla za shodno da javnosti objasni kako je utrošeno više od 14 miliona dinara na emisiju "Jedan dobar dan" koja nikada nije emitovana, a snimana je tri godine. Umesto da to objasni, kao i optužbe o previsokim platama Jovana Memedovića, Kristine Radenković i drugih, koje dobijaju preko privatnih produkcija u desetinama hiljada evra, ona je odlučila da zastrašuje tužbama.

Na pitanje da objasni te previsoke plate, o kojima je govorio predsednik UO, Kovačevićevoj je jedini argument bio da je to  "zlonamerno", a odgovor izbegla jer su je "tako savetovali".

- Te spekulacije su zaista spekulacije. Zlonamerne i tendenciozne. Imam u pripremi nekoliko tužbi i zbog toga ne mogu da komentarišem. Ali kao i ovo što je bilo prošle godine za Evroviziju, to će dobiti svoj sudski epilog - rekla je ona pred okupljenim medijima, pa nastavila opet o tužbama:

- Niko nije dobijao na RTS-u nikakve ogromne cifre. Ništa od predočenog nije predočeno valjano, niti u kontekstu, i to je sve što mogu da vam govorim upravo zbog toga što su me posavetovali zbog tužbi koje su u pripremi, da ne mogu da komentarišem.

24sedam/M.M.
Olivera Kovačević

Na pitanje da li je izdala javni demanati o tome, ona je odgovorila potvrdno, iako je RTS odgovorio samo jednim saopštenjem na početku same afere, u kome je takođe naglašeno da zbog češljanja papirologije u RTS-u od strane policije, ta medijska kuća i dalje neće pričati na tu temu.

- Dala sam, kako nisam - rekla je, dok je u tom "demantiju" pisalo, između ostalog:

- Svi ti podaci su već nekoliko meseci predmet ozbiljne pažnje nadležnih organa. Poslovanje naše kuće nije prvi put predmet ovakvog interesovanja bilo policije, bilo revizora, bilo tužioca za organizovani kriminal, i dok su oni radili svoj posao, RTS nije javno komentarisao predmet istrage. Tako će biti i ovoga puta. Bar što se tiče menadžmenta RTS-a.

Takođe, Kovačevićeva napominje da zbog predstojećih sudskih sporova koje će pokrenuti ne može da komentariše nešto što se tiče svih građana Srbije u čijoj bi službi trebalo da posluje RTS, ali na konkretno postavljena pitanja pokušava da provocira da su novinari potplaćeni kada joj postavljaju takva pitanja.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike