Božinovska je zbog Šijana ostavila ovog pevača! Estradna tajna čuvana je decenijama: Vesna Zmijanac mu posvetila pesmu „Nevera moja"!

07.04.2023

13:45

0

Važio je za velikog zavodnika i spojio ih je menadžer

Božinovska je zbog Šijana ostavila ovog pevača! Estradna tajna čuvana je decenijama: Vesna Zmijanac mu posvetila pesmu „Nevera moja"!
Goca Božinovska - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Zna se koliko je Goca Božinovska bila opčinjena Zoranom Šijanom, kao i on njom. Brzo su stupili i u brak, sigurni da će njihova ljubav zauvek trajati. Međutim, nešto manje je poznato da je pevačica navodno prethodno ljubila Halida Muslimovića, pa da ga je ostavila čim je upoznala budućeg supruga - i to tako što je jednostavno prestala da mu se javlja.

Goca i Halid, prema daljim napisima, upoznali  su se i zbližili tokom jedne turneje na koju su otišli zajedno. Insajder je „Kuriru" objasnio kako ih je spojio menadžer i da prepreka za ljubav nije bilo. Ona se već bila razvela od Radeta Vučkovića s kojim je dobila ćerku Jelenu, a on je bio slobodan i važio je za ogromnog zavodnika.

„To nije bila klasična veza..."

- On je važio za velikog zavodnika otkako se pojavio na estradi. Što se Goce tiče, s njom ga je spojio menadžer koji je nju pozvao da nastupa s Halidom. Ubrzo pošto su počeli da putuju širom regiona, zbližili su se emotivno i počeli da se zabavljaju. Nije to bila klasična veza, bar ne s Halidove strane, jer se on u to vreme viđao i s drugim devojkama. Znam da mu se Goca mnogo sviđala, ali nije planirao s njom brak - govorio je za pomenute medije sagovornik jednom prilikom.

Koliko su Božinovska i Muslimović bili bliski, pokazuje i to što joj je on napisao sve pesme za treći CD „Želim da me želiš" (1989). Čak joj je uz pomoć svojih kontakata pomogao da pesme objavi sarajevska izdavačka kuća „Diskoton", koja je tada sarađivala s velikim imenima.

Halid Muslimović ,,Premijera - Vikend specijal" printscreen
 

- Goca je prve dve ploče snimila za „Diskos" i „Jugodisk", pa je prelazak u „Diskoton" bio stepenik više. Za to može zahvaliti Halidu, jer je on dosta pomogao u tome - naglašava izvor.

Pesme, međutim, nisu postale posebni hitovi, ali Goca je svakako bila izuzetno tražena pevačica. Ljubav između njih dvoje, sa druge strane, pukla je čim se u njenom životu pojavio Zoran:

„Zvaničnog raskida nije bilo!"

- Otišla je sa Zlatom Petrović u Crnu Goru i tamo je srela Zorana. Kad se vratila u Beograd, počela je da se zabavlja s njim, a Halidu je prestala da se javlja. Dakle, zvaničnog raskida nije bilo. Muslimović je od nekoga čuo da Goca ima novog dečka, pa mu je sve bilo jasno. Njih dvoje su do danas ostali u prijateljskim odnosima.

Folkerka, pak, ovu vezu nije priznavala.

- Halid i ja smo dugogodišnji prijatelji, radili smo na mom albumu. Ništa više od prijateljstva među nama nije bilo. I sad bismo se viđali kao nekad, ali razdvojio nas je onaj rat. On mi je i dan-danas ostao dobar prijatelj - naglasila je za pomenute medije, dok se Muslimović nije oglašavao.

Inače, osim Goce Halid se, navodi se zatim, zabavljao i sa Vesnom Zmijanac.

Vesna Zmijanac, ATAImages / Milan Maričić
 

Bilo je to tokom osamdesetih godina, kada su njih dvoje bili početnici na estradi. Kako se završila njihova ljubav, otkrila je Vesna jednom prilikom:

- Kada je Halid izdao album „Učini bar jedan pogrešan korak“, shvatila sam da je to pesma namenjena meni, nakon čega sam donela odluku da potražim drugog muškarca i da se udam. Posle toga sam Halidu posvetila pesmu „Nevera moja bio si ti“.

Muslimović je bio zaljubljen i u Zlatu Petrović!

Halid Muslimović, takođe, navodno je bio opčinjen i Gocinom poznatom prijateljicom Zlatom Petrović, međutim, emocije nisu bile i uzvraćene.

- Jedno vreme sam kod njega i živela, jer smo mnogo putovali tada, imali smo tri koncerta dnevno. I tada je meni Halid govorio da sam ja njegova neostvarena ljubav, a ja mu kažem: „Čekaj, maco, red je podugačak" - šalila se bila pevačica, pišu pomenuti mediji.

Zlata Petrović, ATAImages/ A.A.
 

Halid se kasnije oženio bosanskom pevačicom Adelisom Hodžić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike