Nikolina Pišek žestoko udarila na Mišu Grofa: Bolje da postavi kamere ispred škole svoje unuke, a ne na grobu!

17.03.2023

12:01

0

Saga se nastavlja

Nikolina Pišek žestoko udarila na Mišu Grofa: Bolje da postavi kamere ispred škole svoje unuke, a ne na grobu!
Nikolina Pišek i Miša Grof - Copyright ATAImages/ A.A.

Istoričar umetnosti Vidoje Ristović umro je u maju prošle godine, nakon čega je javnost brujala o žestokom sukobu njegove udovice, Nikoline Pišek i Ristovićevog oca, Miše Grofa. Ona se sada osvrnula na turbulentan period, ali i na majčinstvo. 

- Ovakve stvari mi pomažu da se unormalim. Bila je stvarno teška godina i trudim se vratiti u normalu i naprosto to moram činiti zbog porodice, okoline, deteta, najmlađe kćerke koja definitivno zavisi od mene i gleda u mene i reflektuje moje emocije. Tako da, ako sam ja loše i ona je loše - priča Nikolina.

ATAImages/ A.A.
Nikolina Pišek na sahrani Vidoja Ristovića

Do sukoba između hrvatske voditeljke i njenog svekra došlo je zbog podele imovine nakon Vidojeve smti, a kako je Miša Grof nedavno izjavio za domaće medije, na Vidojev grob je navodno postavio i kamere.

- Bilo bi mu bolje, da ih postavi ipak ispred škole svoje unuke, pa možda da bude dobar deda, da je povremeno vidi. Makar pred školom, ako nikako drugačije - poručila je voditeljka i prokomentarisala da li bi bilo bolje da se ponašala kao "dobra udovica".

ATAImages/Antonio Ahel
Nikolina Pišek

- Verovatno da, iako sumnjam da bi to bilo dovoljno dobro u mom slučaju, mislim da su se ovde baš tendenciozne struje formirale da se mene diskredituje od strane dotičnog. Da sam bila u crnom možda bi se dogodilo nešto slično tome, ali mislim da je taj progon udovica, tihi progon, prisutan jako dugo u našem društvu, ne samo u našem - na celom Balkanu.

ATAImages/ Antonio Ahel
Nikolina Pišek

- To ima nekakve istorijske korene u svim društvima. U hinduizmu se još spaljuju iako je 1829. to postalo ilegalno, ali taj običaj se još uvek praktikuje. Na neki način se i ovde spaljuju na Balkanu. Preteška je to reč. Jednu emisiju sam posvetila baš tome, tako da sam razgovarala s profesorkom Mirjanom Bobić koja je bila autorka jedne od ocenjene najboljom knjigom iz tematike sociologije o udovicama i jednoj društvenoj nepravdi. Stigmatizacija postoji - smatra Pišekova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike