Nemilice troše! Dali dodatnih 110.000 evra za PZE23 mimo pravilnika: Klanšček traži da se preduzmu mere protiv odgovornih!

03.03.2023

19:20

1

Autor: 24sedam

Prekršen je član 9. Pravilnika o finansijskom poslovanju

Nemilice troše! Dali dodatnih 110.000 evra za PZE23 mimo pravilnika: Klanšček traži da se preduzmu mere protiv odgovornih!
Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Sednica Upravnog odbora RTS održana je juče i na njoj ipak nije bilo reči o smeni rukovodioca Dragana Bujoševića i Olivere Kovačević, ali o novcu koji se nemilice troši u ovoj medijskoj kući jeste.

Kako je 24sedam već pisao, urednica zabavnog programa zatražila je od članova UO da im se obrati juče, te je pokušala da izvrši pritisak i da „shvate" njene razloge zašto je značajno prekoračen budžet za „Pesmu za Evroviziju".

Antonio Ahel/ATAImages
Dragan Bujošević

Suština je da je Kovačevićeva kao glavna urednica zabavnog programa premašila budžet za PZE23 mimo Pravilnika o finansijskom poslovanju, odnosno bez odluke generalnog direktora RTS, koji jedini ima pravo da donese tu odluku. 

U spisu sa sednice, stoji da je Upravni odbor RTS, razmatrajući Izveštaj stručnih službi o troškovima održavanja takmičenja za izbor pesme za Evrosong 2023, utvrdio da je na osnovu internog naloga direktora PJ TV Program, izvršena preraspodela dodatnih 110.000 evra za potrebe održavanja ovog takmičenja, tako da su troškovi uvećani sa planiranih 140.000 evra na 250.000 evra, čime je prekršen član 9. Pravilnika o finansijskom poslovanju, koji propisuje da se preraspodela sredstava vrši na osnovu odluke generalnog direktora.

Na osnovu ovoga, UO RTS na čelu sa Branislavom Klanščekom, naložio je stručnim službama RTS, da u slučaju kršenja odredbi Pravilnika o finansijskom poslovanju, bez odlaganja, obaveste generalnog direktora, radi preuzimanja odgovarajućih mera protiv odgovornih rukovodioca, u skladu sa zakonom i opštim aktima RTS.

ATAImages/ Antonio Ahel
Branislav Klanšček

Kovačevićeva je na ove optužbe rekla da je to pitanje za direktorku produkcije, koja inače, kako smo saznali, nije bila prisutna na jučerašnjoj sednici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike