Jašar otvoreno o „kaverima" i mladim pevačima: Presnimili su moje pesme i prave karijere, a mene niko ništa nije pitao!

14.01.2023

11:05

0

Ahmedovski je samo jednu pevačicu izdvojio i pohvalio, dok kod ostalih, smatra on, vlada nevaspitanje i nekultura

Jašar otvoreno o „kaverima" i mladim pevačima: Presnimili su moje pesme i prave karijere, a mene niko ništa nije pitao!
Jašar Ahmedovski - Copyright Youtube screenshot Grand Magazin TV Grand

Jašar Ahmedovski ne krije koliko mu godi što se njegove pesme i dan-danas „vrte". Ipak, kada su „kaveri" u pitanju, voleo bi kada bi ga mlađi malo više poštovali, pa pitali kada već požele „da prave karijere uz pomoć njegovih numera".

– To je za svakog umetnika najveće zadovoljstvo, da se pesme slušaju generacijski. Sada imam fanove koji dolaze na moje nastupe, a imaju 16, 17 godina. To je zaista velika stvar. Ima pevača koji su pevali, ali njihove pesme su zaboravljene. Moje pesme i pesme mojih kolega koji su i sada jako aktuelni i dan-danas se slušaju. Moram još jednom da naglasim da je to veliko zadovoljstvo – kazao je on, piše „Grand onlajn", pa otkrio i svoje značajno drugačije mišljenje kada su „kaveri" u pitanju.

„Samo nju mogu da pohvalim!"

Devedesetih godina dobro se znalo ko peva i ko je oformio pesmu, ali to je stvar kulture i vaspitanja. Mislim da bi trebalo nazvati i ne samo autore. Moram izdvojiti Milicu Jokić i ovom prilikom je pohvaliti, ona je snimila jednu moju pesmu staru, ona je zvala sve, jer su pravila takva. Oduševila me je i svaka joj čast. Ima dosta njih koji su moje pesme presnimili, mnogi me nisu pitali, a tim „kaverom" su napravili karijeru, ali ovom prilikom ih neću imenovati. Kao što sam rekao, to je stvar vaspitanja i kulture, da pitaš starijeg kolegu ako mogu da ga nazovem kolegom ili kolegama – izjavio je Ahmedovski.

Milica Jokić, ATAImages/Antonio Ahel
 

Jašar je, sa druge strane, izuzetno ponosan i što se pesme njegovog brata Ipčeta i dalje slušaju, jer on tako zasigurno neće pasti u zaborav.

– Ipče je bio vanserijski pevač i sve te pesme koje je snimio pre nego što je poginuo... On ima četiri ploče i sve pesme, zaista, su sada veliki hitovi. Ja jedino njegove pesme pevam na savojim nastupima, kada krenem sa numerom „Samo jednu nedelju“, „Ja bih danas živeo ko car“, „Ja te volim on te ima“... Svaki put kada ih izvodim, ja se naježim. Inače, dugo vremena nisam mogao da pevam i slušam njegove pesme, ali sada mi je drago što sam krenuo da ih izvodim i ja se više radujem njegovim pesmama nego mojim - otvorio je dušu pevač.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike