Tako se ne pravi karijera! Jašar Ahmedovski oštro o prepevavanju pesama: To je kopija, a ne original

14.09.2022

20:51

0

Pevač smatra da nove mlade nade treba da budu autentične

Tako se ne pravi karijera! Jašar Ahmedovski oštro o prepevavanju pesama: To je kopija, a ne original
Jašar Ahmedovski - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Danas je snimanje kavera postalo veoma popularno, te tako stari hitovi dobijaju potpuno novu notu. Mnogim muzičkim zvezdama i te kako prija kada čuju da je neko prepevao njihovu pesmu, ali Jašar Ahmedovski ipak nije pristalica toga i ima drugačije viđenje.


- Nemam ja ništa protiv, ali ipak to je nečija pesma koja je bila popularna, ali smatram da ne treba tako da se pravi karijera. Sa mnom ne stupaju u kontakt već zovu autora kada do toga dođe. Ali mislim da se tako ne gradi karijera, već treba da se napravi neka ova pesma i da se taj pevač prepoznaje po tome i po svojoj boji glasa. Oni se svi trude da skinu naše trilere i našu boju, mada to je već kopija, nije original! - objasnio je Ahmedovski.

Antonio Ahel/ATAImages
Jašar Ahmedovski

 

U svojoj karijeri broji neverovatan broj hitova koji se i danas pevaju sa istim žarom gotovo na svim proslavama. Veliki broj kandidata je njegove pesme pevao u takmičenju „Zvezde Granda“, što Ahmedovskog raduje.

- Naravno i ja sam pevao tuđe pesme kada sam počinjao tako da mi je drago kada u „Zvezdama Granda“ pevaju moje pesme, samo treba da imaju svoju autentičnost, to je ono što uvek ističem jer je veoma važno! To je najbitnije! Imaju priliku da sebe prezentuju narodu što je mnogo lakše nego kada sam ja počinjao, ipak danas postoji mogo televizija u odnosu na ono vreme - kaže Jašar za „Grand Online“.

Printscreen Youtube/grandmagazin
Jašar Ahmedovski

Podsetimo, Jašar je nedavno priznao da sebe ne vidi u mentorskoj stolici popularnog muzičkog šou programa, pod izgovorom da bi bio suviše „mekan“.

- Ne vidim sebe tu nikako. Te dečake i i devojčice ne bih mogao da kritikujem. Oni se spremaju mesecima a ja da im kažem da to ne valja ili nešto slično - priznaje Ahmedovski.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike