Jašarova velika ispovest! O prvoj zaradi, borbi za potomstvo, pa raspadu prijateljstva sa Šabanom: Nekad smo i živeli zajedno...

16.10.2022

20:25

0

Ahmedovski nikada nije saznao što su tačno prekinuli kontakt - a to se, inače, desilo posle velike tragedije u njegovoj porodici

Jašarova velika ispovest! O prvoj zaradi, borbi za potomstvo, pa raspadu prijateljstva sa Šabanom: Nekad smo i živeli zajedno...
Jašar (2) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Jašar Ahmedovski se u velikoj ispovesti dotakao svojih prvih koraka u muzici, prve zarade, brojnih već odavno minulih dana, pa tako i raspada prijateljstva sa pokojnim Šabanom Šaulićem, s kojim je svojevremeno gotovo i živeo.

Pevač je iznova s tugom u glasu progovorio i o svom bratu Ipčetu, bez kog je ostao u julu 1994. godine. Otad, naglašava, više ništa nije bilo isto.

- Kao mali sam sanjao i voleo muziku. Sa sedam godina sam znao čime ću se baviti. To je jedino interesovanje bilo... Detinjstvo su bili moji najlepši dani, kada je bilo puno ljubavi i kada smo svi bili živi i zdravi. U našem kraju je bilo par kafanica, pa kad prođem, uvek me pozovu da pevam po malo i uvek me počaste čokoladicom, ali, bilo je tu i parica. Još tada sam počeo sam da zarađujem i to je jako važno... Kad sam bio šesti razred, rekao sam da ću da se bavim ovim poslom, ali je njemu bila važna samo škola... Ja sam bio dosta siguran šta želim i bilo je samo pitanje idem li u Beograd ili Sarejevo - počeo je Jašar u „Premijeri - Vikend specijalu", a zatim je nastavio i o onima zbog kojih je uspeo na svom putu ka zvezdama.

Halid, Šaban...

- Prvi susret je bio u kafani gde je pevao Halid Bešlić, tada on nije još ništa snimio. Kada sam pevao, napunio sam kafanu, te su me odmah pitali da radim tu. S obzirom da je Halid tu već peva i da bi bilo dva pevača a ni jedna pevačica, preporučili su mi restoran na Ilidži, gde sam odmah dobio posao i kasnije upoznao Šabana koji me je doveo u Beograd i za sedam dana snimio prvi album - objasnio je on.

Halid Bešlić, ATAimages/Antonio Ahel
 

Kada mu je brat poginuo, njegove pesme nije mogao da sluša.

- To je najteži period u mom životu, to je bila velika tragedija. Od tada nije ništa bilo isto. Mnogo toga sam ga naučio, bio je mlad, velika je šteta velika... Bio je temperamentan, živeo je trista na sat, eto i te noći je poginuo... Ne mogu o tome mnogo ni da pričam, danas su njegove pesme možda i popularnije nego tada. Kad god je pevam, nastane haos. Dugo nisam mogao da slušam, kada bude na radiju, ja zapušim uši. Mnogo mi je drago sada, kada čujem koliko vole njegov lik i delo - otvorio je dušu Ahmedovski, koji je posle tragedije prekinuo kontakt sa Šaulićem.

„Ne znam šta se tu desilo!"

- Nisam govorio sa Šabanom nakon porodične tragedije 25 godina i ne znam zašto se to desilo. Mislio sam da ćemo nekada progovoriti i da će mi reći o čemu se radi... Kada je poginuo, ja nisam mogao da izdržim i otišao sam na sahranu. Ranije, živeli smo zajedno, bili smo 24 sata zajedno, baš sam ga voleo i kao čoveka i kao pevača, žao mi je što je sve tako bilo... Sa njim sam počeo, sa njim sam i živeo, mnogo sam ga voleo i bio sam mu veliki prijatelj... Sa pevačima se jako retko družim, ali jedine kole me nikada nisu izdale, jesu Zlata Petrović i Goca Božinovska, one su mi i više od prijatelja - naglašava on.

Šaban Šaulić, ATAImages/ Antonio Ahel
 

Za kraj, progovorio je o svojoj velikoj borbi za potomstvo u okviru pomenute emisije.

- Mlad sam se oženio, ali je velika ljubav bila u pitanju. Zaista volim decu, trudili smo se puno, ali nije suđeno. Sada smo možda u tom procesu, obavestiću vas o svemu tome kada dođe vreme... To je možda jedina stvar koju nisam uspeo u životu da ostvarim - kazao je pevač.

Bonus video:

instagram

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike