Počinju pregovori o održavanju „Evrovizije" u Ukrajini: Sve čestitke „Kaluš orkestru", ali sad je pred nama još veći izazov!

18.05.2022

17:55

0

Predsednik Upravnog odbora radiodifuzne kompanije ove zemlje istakao je da će dati sve od sebe da se „Evrosong 2023" tamo i održi

Počinju pregovori o održavanju „Evrovizije" u Ukrajini: Sve čestitke „Kaluš orkestru", ali sad je pred nama još veći izazov!
profimedia-0690985692 - Copyright Profimedia

Nakon pobede na „Evroviziji" u Torinu, pa i povratka „Kaluš orkestra" kući, predsednik Upravnog odbora radiodifuzne kompanije Ukrajine Nikola Černotički saopštio je da će dati sve od sebe da se ovo prestižno muzičko takmičenje iduće godine tamo i održi.

Kaluš" je, podsetimo, predstavljao ovu zemlju sa pesmom „Stefania", a pošto su „pokupili" trofej, Černotički im je uputio sve čestitke.

„Kaluš orkestar" AP Photo/Luca Bruno
 

- Želim da čestitam svima na ovoj pobedi. Sjajno što je Ukrajina treći put pobedila na „Pesmi Evrovizije", da se što više približimo evropskoj porodici - istakao je on, prenose kako strani, tako i domaći mediji, dok on nastavlja o tome šta je za njih sledeći izazov, uzimajući trenutne sukobe u obzir.

- Sada se suočavamo sa još jednim izazovom, da budemo domaćini „Pesme Evrovizije" 2023. u Ukrajini. Ako se u drugim zemljama radi o pitanjima infrastrukture i finansiranja, kod nas svakako imamo i važan bezbednosni faktor. I mogu da najavim da u petak počinjemo konsultacije sa Evropskom radiodifuznom unijom o domaćinstvu „Pesme Evrovizije 2023". Dajemo sve od sebe i nadam se da će nas i država podržati da ovde održimo „Pesmu Evrovizije" - dodao je on.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike