Pevačica sa Kosova predstavlja Albaniju na Evroviziji, a tematika pesme već izazvala skandal: Napravila ogroman prekršaj!

25.12.2022

13:31

0

Evropska publika nije oduševljena pesmom koja peva o Kosovu, a predstavlja Albaniju

Pevačica sa Kosova predstavlja Albaniju na Evroviziji, a tematika pesme već izazvala skandal: Napravila ogroman prekršaj!
Albina - Copyright Printscreen Youtube/ Eurovision Song Contest

Albanija je izabrala svog predstavnika za pesmu Evrovizije koja će se sledeće godine održati u Liverpulu, a predstavljaće ih Albina Familja Kelmendi.

Finale Albanskog nacionalnog festivala održano je u “Pallati i Kongreseve” u Tirani. Pobednika je birala isključivo publika, a kako prenose mediji, pored stanovnika Albanije, glasanju su pristupili i ljudi sa Kosova.

Albina inače u pobedničkoj pesmi peva o Kosovu, odakle je rodom. Njena porodica i ona su iz Peći, a odabir predstavnika sa Kosova je u samom startu kršenje pravila koja nalaže Evrovizija. Osim toga i tekst pesme podigao je veliku prašinu.

Albanija je ovim potezom izazvala oprečne komentare javnosti, a ispod videa na Jutjubu mogu se pročitati razni komentari, poput: "Ovde se pominje porodica i izdaja, baš žele da razruše sve sveto",  "Ova pesma ima sramnu poruku, porodica, razdor...", "Peva je o članovima porodice koji ne razgovaraju jedni sa drugima i zaboravljaju sopstvenu krv"...

Evropska publika nije oduševljena pesmom koja se bavi tematikom porodice i izdaje, a vi je možete poslušati u videu ispod teksta.

Podsetimo, pravila glasanja na Evroviziji se od sledeće godine znatno menjaju, te će od sada isključivo glasovi gledalaca odlučivati o zemljama koje će se kvalifikovati iz polufinala u finale, a ne kombinacijom glasanja žirija i javnosti kao što je to bio slučaj od 2009. godine. Gledaoci u zemljama koje nisu direktni učesnici, moći će da glasaju onlajn.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike