Konstrakta dobila veliko evrovizijsko priznanje: U ovoj konkurenciji pobedila i Ukrajince!

27.12.2022

20:59

0

Umetnica je dobila nagradu za najbolji tekst Evrovizije 2022. godine

Konstrakta dobila veliko evrovizijsko priznanje: U ovoj konkurenciji pobedila i Ukrajince!
Ana Đurić Konstrakta - Copyright Konstrakta Promo/RTS

Ovogodišnja "Evrovizija" održana je u maju u Torinu, a pobedu je odnela Ukrajina. Zbog situacije u toj zemlji sledeće godine takmičenje će biti održano od 9. do 13. maja u Liverpulu, u Velikoj Britaniji, koja je u Italiji zauzela drugo mesto.

Ovogodišnja predstavnica Srbije na prestižnom muzičkom takmičenju, Ana Đurić Konstrakta, osvetlala je obraz umetnika sa ovog podneblja i napravila ogroman hajp, kakav nijedan predstavnik naše zemlje nije uspeo da dostigne poslednjih godina.

Konstrakta je na samom takmičenju zauzela visoko peto mesto, a sada je dobila i nagradu za najbolji tekst na ovogodišnjem izdanju takmičenja, za svoj hit "In corpore sano".

Antonio Ahel/ATAImages
Konstrakta

Nagrade se dodeljuju na osnovu glasova pratilaca zvaničnog naloga "Evrovizije", a osim predstavnice Srbije nominovani su bili predstavnici Italije i Portugalije i pobednici takmičenja iz Ukrajine.

Konstrakta je izazvala dosta pažnje uoči takmičenja na kojem je zauzela peto mesto, što je bio najbolji plasman Srbije još od 2012. godine, kada je Željko Joksimović bio trećeplasirani sa numerom "Nije ljubav stvar".

Inače, Konstrakta se nije nadala ovolikom interesovanju i popularnosti, te je istakla da još uvek nije spremna za nove pesme. Kako ističe, nemoguće joj je da se posveti novoj muzici onako kako bi to želela. Kada će se vratiti snimanju pesmama u studiju - ne zna ni sama.

Printscreen/YouTube/RTS TV lica, kao sav normalan svet
Konstrakta

Podsetimo, pravila glasanja na Evroviziji se od sledeće godine znatno menjaju, te će od sada isključivo glasovi gledalaca odlučivati o zemljama koje će se kvalifikovati iz polufinala u finale, a ne kombinacijom glasanja žirija i javnosti kao što je to bio slučaj od 2009. godine. Gledaoci u zemljama koje nisu direktni učesnici, moći će da glasaju onlajn.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike