Bosanac je strogo protiv praznovanja po kafanama: Drugačiji sam i time se ponosim!

07.01.2023

22:40

0

Dragan Stojković sve ove dane provodi u porodičnom okruženju i kod svoje kuće

Bosanac je strogo protiv praznovanja po kafanama: Drugačiji sam i time se ponosim!
Dragan Stojković Bosanac - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Božićni praznici u domu Dragana Stojkovića Bosanca protiču u radosti, harmoniji, u porodičnom okruženju i sa nekoliko bliskih prijatelja. Kompozitor i član žirija „Zvezda Granda" strogo je protiv praznovanja po kafanama i nije mu problem da to i javno prizna. 

Obožava da se sa najmilijima okuplja kod kuće, za bogatom trpezom i u molitvi, pošto je veliki vernik. 

- Kao i svaki naš pravoslavni praznik, zapalimo sveću, pomolimo se Bogu, a onda ide ono najvažnije, da se ne svađamo, priđemo trpezi... Svi zajedno doručkujemo i ručamo, lomimo pogaču, ko nađe dukat, on ga i vrati u kuću pod ubeđenjem da će zlato da mu se prostre pod nogama. Ma, svi smo radosni i veseli - kaže Stojković za „Grand onlajn", pa dodaje da je na Božić supruga Dunja glavna u kući, a ćerka Džidža počasni gost. 

Aleksandra Stojković Džidža, Printscreen „Zvezde Granda - Specijal"
 

- Ja sam domačin, sedim i streljam očima (smeh) Ukućani su zadovoljni kada se nasmejem. Šalim se malo... Dođu nam prijatelji i nekako se taj dan osećamo svečanije nego drugim nedeljama. Obavezno je da se bude na ručku, Džidža uvek dođe, jer taj momenat okupljanja je najbitniji. Svakako je najvažnije pomoliti se Bogu, ja verujem u Boga, ali je ručak vezan za tu molitvu

Zatim, dotakao se i onih koji ne proslavljaju kao on i njegova porodica. Među njima, kaže, ima i poznatih ličnosti. 

„Čovek se peo na roštilj!"

- Ja sam gledao masu ljudi koji slave praznik u kafani, ne shvatajući gde se nalaze i zašto to rade, jer im je potrebno pored grešnih pobuda ka novcu koji su zaradili na težak način, da i to pokažu! Umesto u prijatnosti svog doma da provedu takve dane. Pa, nisam ja to izmislio - kazao je, pa za pomenute medije zaključio rečima:

- Oni idu po kafanama, ja sam gledao smešnu situaciju. Gledao sam čoveka, poznat je, ali ne bih sad imenovao... Koji se peo uz roštilj, mislim, ima nas raznih, ali ja sam ipak drugačiji i ponosan sam na to, kao i na moju porodicu.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike