"Mora se puno hodati, da bi se letelo!" Emotivna ispovest Massima Savića: Pred koncert u Areni saznao od čega boluje! (VIDEO)

24.12.2022

09:41

0

Ljubav mu je bila najveći pokretač

"Mora se puno hodati, da bi se letelo!" Emotivna ispovest Massima Savića: Pred koncert u Areni saznao od čega boluje! (VIDEO)
Massimo Savić - Copyright Milan Maricic/ATAImages

Vest o smrti legendarnog muzičara Massima Savića zatekla je čitav region. Pevač nas je napustio juče, u 61. godini, u Vinogradskoj bolnici, gde se lečio od karcinoma pluća.

Brojni su oni koje je Massimova smrt ostavila bez reči, budući da je bio izuzetno cenjen muzičar u čitavom regionu.

Naredne godine, Massimo bi proslavljao četiri decenije postojanja na muzičkoj sceni. Kruna karijere bio mu je koncert u Areni Zagreb 5. novembra 2022. Uoči istog, prenose i tamošnji mediji, Massimo je saznao od čega boluje, ali je ipak održao nastup i to pred značajno više od 10.000 okupljenih. Publika ga pored vanvremenskih pesama pamti i po žiriranju u muzičkim takmičenjima poput ''X Faktora' i ''Zvezda''.

Iza sebe je ostavio suprugu Enu koju je upoznao 1989. godine, sa kojom je kasnije dobio i ćerku Mirnu, na koju je uvek bio izuzetno ponosan.

Milan Maricic/ATAImages
Massimo Savić

Muzika je bila neraskidivi deo njegovog bića

Bio je stranac u noći, koga kroz život vodi sjaj u tami i koji zna veštinu koja se zove ''biti srećan''. Bio je čovek iskustva, simbolike, autentičnosti, kontrasta, umetnosti i emocija. Muzički iluzionista kog je 40 godina istim putem vodila spoznaja da se bavi nečim što ne postoji i čija se težina ne može izmeriti, ali se može sagledati i prepoznati njena vrednost. Muzika je bila neraskidivi deo njegovog bića.

Kroz muziku je izražavao sebe i svoj život, svoj svet koji je stvorio na temelju vere u svoje ideale, u ljubav i magiju stvaranja muzike. 

Svojoj originalnosti stihovima i idejama je ostao dosledan i kada je njegov put vodio ka najblistavijim uspesima i skretao ka najopasnijim stranputicama.

- Svoj mir sam našao shvativši šta radim najbolje, i to ću raditi. Ono što ne radim najbolje, prepustiću ljudima koji to rade najbolje - rekao je Massimo u emisiji ''Bulevar'' 2012. godine.

Radule Perisic/ATAImages
Massimo Savić

Prošao je kroz mnogo različitih iskustava, ali nikad nije izgubio prirodnost, originalnost i dušu.

- Ja iz šešira vadim zečeve kojih nema. Muzika u materijalnom smislu ne postoji. Muziku proizvode instrumenti i glas zajedno, postoji tada i nikada više. Mene muzika fascinira oduvek, upravo ta činjenica da je nema, a ja se time bavim. Ako nema slobode, nema ni znanja. Mora se puno hodati da bi se letelo, nije to tek tako - pričao je Massimo tada.

Nikada nije izgubio dete u sebi

- Detinjstvo me je definisalo kao osobu. U detinjstvu sam znao da ću se baviti muzikom, svi oko mene su to znali. Ulaskom u turbulentni pubertet niko me nije mogao zaustaviti u tome. Imao sam lepo, filmsko detinjstvo. Dokle god ima deteta u nama, do tad stvaramo. Ukoliko nema igre, nema ni veselja. Svoju kožu smatram samo ronilačkim odelom, kojim ja idem kroz svet, ali unutra je apsolutno srce devetnaestogodišnjaka - rekao je Massimo.

- Ostvario sam sve svoje snove, a ukoliko bude zdravlja, ostvariću ih još. Nemam neostvarenih želja, nisam hteo previše. Tačno sam znao šta želim i to danas imam. Porodica mi je tu jako bitna stavka. Moja supruga... Moja ćerka... Dolazim iz stabilne sredine i ne mešam onoga ko daje emociju sa se*s simbolom - dodao je pevač.

Mateja Stanisavljevic/ATAImages
Massimo Savić

Da li je veština biti srećan?

Massimo nikada nije tražio mnogo i zato jeste bio srećan i ostavaren čovek koji ništa ne bi menjao. 

- Jedina istina je ljubav, i samo nas to može spasiti. Ništa ne bih menjao u svom životu, jer sve je prethodilo ovome, što sam danas. Danas sam neko ko je vrlo zadovoljan sobom. Ustajem nasmejan jer sam živ.. Ukoliko sam živ, trudiću se da budem zdrav. Ukoliko imam zdravlje, radiću ono što me najviše veseli - zaključio je Massimo pre deset godina.

Za emisiju ''Bulevar'', snimljenu 2012. godine, Massimo je otvoreno govorio o svom životu i karijeri, a detalje velikog intervjua možete pogledati u nastavku.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike