Massimo Savić zbog razvoda roditelja prošao sito i rešeto, a nije odoleo ni porocima: Eksperimentisao sam sa drogom jer je bila u modi

23.12.2022

18:14

0

Pevač se uhvatio lošeg društva, a iz toga je uspeo da se iščupa uz pomoć socijalnog radnika

Massimo Savić zbog razvoda roditelja prošao sito i rešeto, a nije odoleo ni porocima: Eksperimentisao sam sa drogom jer je bila u modi
Massimo Savić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Hrvatski pevač Massimo Savić preminuo je u 61. godini života posle kraće borbe sa karcinomom pluća

Vodio je turbulentan život i u najranijem detinjstvu se suočio sa brojnim problemima pošto su se njegovi roditelji razveli, otac mu je mlad preminuo, a bio je i poročan. 

- Kada sam imao tri godine, moji su se razveli. Oseti se to kad dete raste bez oca, mada se tata trudio da me se seti na svaki moj rođendan, da mi pošalje poklon i prenese pažnju na daljinu. Međutim, dobio je leukemiju i nakon tri godine je preminuo. Dugo sam bio dete sa samo jednim roditeljem. Pre nekoliko godina umrla mi je i majka. Nije lako kada ostaneš i bez oca i bez majke. Osetiš nekako da si sam na ovom svetu - rekao je on i dodao:

- Od najranijih dana sam sam se brinuo o sebi. Ja sam pomagao svojoj majci, a ne ona meni. Ali to američko serviranje priče preko njihovih filmova da će neko ko je imao loše detenjstvo i svom detetu priuštiti loše detinjstvo - ne pije vodu. Iz mog iskustva se vidi da je upravo suprotno. Zaštitio sam ćerku od svega lošeg što mi se dešavalo i što sam radio u mladosti. Smatram da je moj život uspešniji ukoliko sam bolji otac svojoj ćerki i bolji pater familijas, iliti glava porodice - pričao je Massimo svojevremeno i dodao: 

ATAImages/ Antonio Ahel
Massimo Savić

- Posle razvoda mojih roditelja majka me je odvela u Napulj, a nakon nekog vremena otišli smo kod njenih sestara u Australiju. Ponadala se da će naći svoj mir i svoj svet. Tamo smo ostali dve godine, ja sam išao u englesku školu i lepo se snašao, ali ona se i dalje nije smirivala. Preživela je izliv krvi u mozak, pa joj klima nije odgovarala. Kada smo se vratili u Istru, nisam znao ni reč našeg jezika. Zaboravio sam ga. U školi, kao i sa svim prijateljima, govorio sam engleski, a kod kuće s majkom italijanski. Ponovo sam morao da učim hrvatski, mada i danas kad pevam, ljudi primete da neke reči i neka slova govorim na drugačiji način.

ATAImages/ Antonio Ahel
Massimo Savić

 

Kada se vratio u Hrvatsku, upao je u loše društvo. 

- Po povratku u Zadar, upao sam u loše društvo. Nekoliko drugara kralo je piće i cigarete iz prodavnice, a ja sam čuvao stražu. Nakon šest meseci došla je maca na vratanca, policija je htela sve da nas pohapsi, ali jedan socijalni radnik koji se zove Branimir zauzeo se za mene. Nakon razgovora sa svakim od nas ponaosob zaključio je da se isplati mene da spasava. Bio je u pravu. Puno sam naučio od Branimira i nas dvojica smo i dan-danas prijatelji - kazao je on ranije i dodao da ga je društvo ponelo, te da nije odoleo psihoaktivnim supstancama: 

- Droga nije bila moj životni izbor, eksperimentisao sam s njom jer je bila u modi, bila je in. Bilo je prvi put. Prvi put su se u Jugoslaviji pojavile i lake i teške droge i nama je sve to bilo neverovatno interesantno, a policija pritom nije znala apsolutno ništa o tome. Bilo je novo i ne može se zameriti nekome ko je hteo da proba, da vidi šta je to i otkrije u čemu je tu stvar. Danas je apsolutno druga priča. Danas se zna šta je droga i nema opravdanja. To što sam ja uspeo svoj život da vratim na pravi kolosek nije moja velika pobeda i veliki uspeh, jer kod mene se nije ni dogodilo veliko oštećenje. Kod drugih kod kojih je oštećenje već nastalo bilo je teško vratiti se na pravi put. Govorim o fizičkom oštećenju, kada bolest zavisnosti već uzme maha. Bilo mi je lako da stanem, jer sam shvatio da je moj prioritet da imam porodicu, da budem otac, i to konzervativan otac. Neko ko je u stanju da svoju ćerku pošalje na fakultet - rekao je tada Massimo.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike