Detalji života Massima Savića: Uhvatio se lošeg društva, kopao njivu i cepao drva da bi zaradio za odelo

23.12.2022

17:56

0

Pevač ističe da je veoma loše živeo, te da je obavljao svakakve poslove kako bi zaradio novac

Detalji života Massima Savića: Uhvatio se lošeg društva, kopao njivu i cepao drva da bi zaradio za odelo
Massimo Savić - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Pevač Massimo Savić preminuo je u 61. godini od posledica karcinoma pluća. Poslednje dane života je proveo u Vinogradskoj bolnici gde se i lečio.

Massimo je vodio turbulentan život, a koliko puta se selio, on je zaboravljao jezik. Pevač je detinjstvo proveo u Istri. Sa 12 godina je otišao u Milano, a nakon toga, brodom iz Đenove, majka i sin krenuli su na putovanje brodom do Australije.

U Sidneju je dve i po godine živeo u bogatoj porodici, gde je njegova majka Elde radila kao šef posluge jevrejske porodice Mos u elitnom delu grada. U Sidneju je mali Savić krenuo u Bellevue Hill, englesku školu gde je završio šesti razred, da bi se u sedmom osnovne vratio u Istru.

ATAImages/ Antonio Ahel
Massimo Savić

 

Međutim, u Australiji je zaboravio hrvatski te je ponovo počeo da ga uči kad se vratio.

Uz prijatelje iz Raše, s kojima se stalno družio, brzo se prilagodio. Biti član "bande" ulice Petar Drapšina, tu i tamo se potući da bi devojke odredile koji im je momak najdraži, bilo mu je tada važnije od muzike. U školi je bio odličan, pevušio je dečije pesmice i jedva je čekao subotu da bi dobro plesao u diskoteci RKUD Rudar Raša.

Ipak, uhvatio se lošeg društva i zamalo krenuo stranputicom. Naime, on je bio na straži dok su njegovi prijatelji krali stvari iz jednog supermarketa. Zbog ovog prestupa, morao je redovno da posećuje socijalnog radnika Branimira koji mu je zapravo pomogao da se stabilizuje i nađe novi život. 

ATAImages/ Antonio Ahel
Massimo Savić

 

S majkom je podigao kredit, uz obećanje da će on plaćati rate radeći preko učeničkog servisa i tako je sebi kupi prvu električnu gitaru. Odmah je počeo da je svira osam do deset sati na dan.

Massimo dolazi u Zagreb 1979. godine gde se upisuje u treći razred srednje škole Ruđera Boškovića (1980.) i ubrzo s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem osniva grupu "Dorijan Grej".

- Ja sam teško ži­veo u to vre­me. Ja i moj bu­bnjar de­li­li smo je­dnu so­bu, širo­ku ko­li­ko i je­dan krevet. Spa­va­li smo za­je­dno u tom kre­ve­tu, a ni­smo ima­li do­volj­no da pla­ti­mo so­bu ne­go smo cepali dr­va sta­roj gospo­đi. Ko­pao sam vr­to­ve po Za­gre­bu ne bi li od go­spo­đa do­bio ode­ću od njihovih mr­tvih mu­že­va, ko­ju bih ka­sni­je pre­kro­jio da bih na po­zor­ni­ci izgle­dao ele­gan­tno - otkrio je svoju biografiju svojevremono medijima Massimo.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike