Pevači besni zbog navoda da ne zaslužuju nacionalne penzije! Nada Obrić prva digla glas: Idiotizam!

13.12.2022

08:33

15

Nisu ostali imuni na spekulacije da su dovoljno zaradili tokom karijere, te da im dodatna pomoć nije potrebna

Pevači besni zbog navoda da ne zaslužuju nacionalne penzije! Nada Obrić prva digla glas: Idiotizam!
Nada Obrić - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

O nacionalnim penzijama često se pokrene polemika u javnosti, a mnogi estradni umetnici smatraju da su je zaslužili, te im se s godinama nadaju. Dok, s druge strane, mnogi smatraju da ih pevači ne zaslužuju, jer su dosta novca zaradili tokom svojih karijera.

Pevačica narodne muzike, Nada Obrić, prilično je glasna kada je ova tema u pitanju, te neretko istupi javno sa svojim jasnim stavom.

Nada smatra da svaki čovek u njenim godinama zaslužuje penziju, bez obzira na okolnosti, jer više nije u stanju da privređuje i radi kao u piku svoje popularnosti. Pevačica ističe da se u ''njeno vreme'' manje zarađivalo, te da bi joj nacionalna penzija prvenstveno značila zarad mentalne higijene.

24sedam/Antonio Ahel/ATA Images
Nada Obrić

- Idiotizam, kako ne treba? Svaki čovek treba da dobije penziju. Pogotovo u mojim godinama. Šta ja sada mogu da radim, čime da se bavim? Koje su to para koje čovek može da zaradi, a da ne može da potroši. Pogotovo u vreme kada sam ja radila, mnogo se manje zarađivalo. Sada je tu ta nacionalna penzija koja bi bila šlag na tortu i koja bi mi pre svega psihički mnogo značila - rekla je pevačica Nada Obrić za Kurir.

Nadina koleginica Goca Lazarević, deli mišljenje, a burno je reagovala kada je čula da se polemiše kako pojedini pevači ne zaslužuju nacionalnu penziju, jer su dovoljno zaradili tokom karijere.

- To je vrlo nevaspitano. Opet govori o našem nivou duhovnosti i vaspitanja. Ako neko nešto zaslužuje, onda zaslužuje - rekla je pevačica Gordana Goca Lazarević.

Printscreen KurirTv
Goca Lazarević

Pevač Rade Jorović smatra da je sada vreme da mu država vrati novac, jer je godinama ulagao u Srbiji i kupovao domaće.

- Ja sam velike pare zaradio u životu, ali kada sam gradio kuću. Nisam kupovao cement u Minhenu, već sam potrošio u mojoj državi. Ako treba nešto da mi se vrati, pa zašto da mi se ne vrati - naveo je pevač Rade Jorović.

Sindikad estradnih umetnika i izvođača Srbije
Rade Jorović i Nada Obrić sa kolegama

Verujemo da će nacionalne penzije naći pravi put i otići u ruke onih koji to zaslužuju i kojima su neophodne.

Podsetimo, pevač Hasan Dudić priznao je da je povređen, kako kaže, veoma ga je pogodilo što nije dobio nacionalnu penziju, budući da je jedini istaknuti umetnik sa estrade kojem nije dodeljena. Kako se prisetio, iza njega je i veliki autorski rad, pored izvođačkog, ali izgleda da ni to nije bilo dovoljno da od svoje zemlje dobije penziju.

ATAImages/ A.A.
Hasan Dudić

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike