Hasan Dudić povređen jer nije dobio nacionalnu penziju: Svima je data, samo mene šikaniraju!

02.07.2022

16:39

3

Autor: Marija Mitić

Pevaču izrazito teško pada što na ovaj način kao umetnik nije ispoštovan od strane svoje zemlje

Hasan Dudić povređen jer nije dobio nacionalnu penziju: Svima je data, samo mene šikaniraju!
Hasan Dudić - Copyright ATAImages/ A.A.

Hasan Dudić progovorio je danas o pitanju nacionalne penzije koju nije dobio. Kako kaže, ovo ga je veoma pogodilo budući da je jedini istaknuti umetnik sa estrade kojem nije dodeljena.

Kako se prisetio, iza njega je i veliki autorski rad, pored izvođačkog, ali izgleda da ni to nije bilo dovoljno da od svoje zemlje dobije penziju.

- Napisao sam preko 1.000 pesama. Pisao sam za Sinana, Šabana, Anu Bekutu, Ljubu Aličića... Ma mnogima. Napisao sam Bekuti pesmu "Rano moja, rano ljuta". Dokazao sam se, dobio sam nagradu za životno delo i istaknuti sam umetnik. Ja sam jedini bio tog žanra koji nisam dobio - počinje Dudić.

Antonio Ahel/ATAImages
Hasan Dudić

- Nisu mi odgovorili što nisam dobio. Meni su ljudi javili da je izašao konkurs i da imam sve uslove. Ne mogu opet da skupljam dokumentaciju... Naneta mi je bol. Ja bih voleo da moje pismo pročita moj predsednik kog ja volim iskreno. Zahvalan sam i zbog mog Šabana - rekao je Hasan u ''Novom jutru'' i dodao:

- Povređen sam, ne znam ni kolika je ta penzija... Svi su dobili, mene su šikanirali. 52 godine sam ja na estradi. Ja sam potcenjen, ako ne mogu sebe da zaštitim, kako ću drugog?! Ja bih samo zamolio da se moje pismo pročita, ovo šikaniranje nije u redu. Ne dam se. Nisam došao da kukam... - pričao je razočarani pevač.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike