Novi skandal “Evrope sad”: Predstavljaju se kao protivnici Đukanovića, ali ne glasaju protiv njega jer su im članovi porodice u DPS-u

02.03.2023

13:02

0

Član Predsedništva Pokreta Evropa sad Janko Odović, koji se predstavlja kao protivnik DPS-a, nije izlazio na izbore 30. avgusta 2020. godine da bi glasao protiv te partije

Novi skandal “Evrope sad”: Predstavljaju se kao protivnici Đukanovića, ali ne glasaju protiv njega jer su im članovi porodice u DPS-u
Copyright Ilustracija/Profimedia/24sedam/Goran Sivački/Youtube printscreen

Kako se bliže izbori u Crnoj Gori, Pokret “Evropa sad” koji se biračima predstavlja kao nova snaga na političkoj sceni, sve češće je u centru skandala.

Nakon što je Državna izborna komisija je odbila kandidaturu Milojka Spajića kada je utvrđeno da je on govorio neistinu o svom prebivalištu u Srbiji, sada je na pomolu novi skandal, a za to je zaslužan član Predsedništva ovog pokreta Janko Odović.

Printscreen/YouTube/UDRUZENJE MLADIH SA HENDIKEPOM CRNE GORE UMHCG
Janko Odović

Naime, Odović, koji je državni sekretar u Ministarstvu finansija i socijalnog staranja, kako je ranije objavljeno u medijima, nije izlazio na izbore 30. avgusta 2020. godine. To se vidi i iz biračkog spiska za Pljevlja, gde je Odović upisan, a čiji deo je objavio Barski portal.

Barski portal
Birački spisak za Pljevlja

Vrhunac je ironije da se Odović predstavljao kao protivnik režima Mila Đukanovića i bio jedan od aktivnih učesnika protesta za odbranu izborne volje naroda od 30. avgusta 2020. godine. Zato ostaje nejasno zašto on nije glasao na tim izborima da se smeni DPS!?

Majka mu u DPS-u

Možda odgovor daju izveštaji određenih medija iz Crne Gore, u kojima je navedeno da je, dok se Janko Odović predstavlja kao opozicionar, njegova majka Vildana Odović viđeniji aktivista DPS-a u Pljevljima.

Barski portal
Vildana Odović na skupu DPS-a

To potvrđuje i njeno prošlogodišnje prisustvo partijskom skupu koji je u Pljevljima organizovala Ženska alijansa DPS-a. Da li je u međuvremenu iz stranke Mila Đukanovića prešla u partiju Milojka Spajića ostaje da se vidi...

Spajić priznao: Moja baba je revnosni glasač DPS-a već 30 godina

Porodične veze Pokreta “Evropa sad” sa DPS-om sežu još dalje. Pre nego će osnovati Pokret, odgovarajući na pitanje da li će se politički angažovati Milojko Spajić je za Radio Antemu M ispričao jedan razgovor koji je vodio sa svojom babom.

Foto: Youtube printscreen/TV Vijesti
Milojko Spajić

- Ona je inače revnosni glasač DPS-a već 30 godina i kad sam je nagovarao da glasa za koaliciju Za budućnost Crne Gore ona je prvo kao kompromis htela da glasa za Draginju Vuksanović Stanković, a onda kad sam nastavio da je ubeđujem rekla je da ja nisam na toj listi.

Podsetimo, Državna izborna komisija je odbila kandidaturu Milojka Spajića nakon što je utvrđeno da je on govorio neistinu o svom prebivalištu u Srbiji. Tada je pokret “Evropa sad” izbacila svog rezervnog kandidata za predsednika, Jakova Milatovića, u nadi da će građani Crne Gore prihvatiti da prvi čovek države treba da bude osoba koja nije bila prvi izbor ni u svojoj partiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike