“Čast i bruka žive dovijeka”: Rezervni kandidat “Evrope sad” Milaković i Bečić se spremaju da pruže ruku spasa Đukanoviću!?

02.03.2023

11:05

0

Izbori koji slede u Crnoj Gori su prilika da se zada konačni udarac Đukanovićevom režimu i ukoliko neko, zbog sebičnih partijskih interesa to sabotira, sasvim sigurno će snositi odgovornost i pred narodom i pred istorijom

“Čast i bruka žive dovijeka”: Rezervni kandidat “Evrope sad” Milaković i Bečić se spremaju da pruže ruku spasa Đukanoviću!?
Jakov Milatović, Milo Đukanović i Aleksa Bečić - Copyright Ilustracija/Antonio Ahel/ATAImages/Twitter/Facebook

Od početka predsedničke kampanje u Crnoj Gori, Demokratski front je bio jasan u tome da će podržati bilo kojeg kandidata koji se suoči sa Milom Đukanovićem u drugom krugu izbora. S druge strane, Demokrate i Pokret “Evropa sad” su uporno izbegavali da odgovore na pitanje da li bi podržali Andriju Mandića ako bi se našao u drugom krugu.

Milan Knežević, jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Demokratske narodne partije, izjavio je u Mojkovcu da će DF pozvati sve kandidate koji su protiv Mila Đukanovića (osim kandidatkinje SDP-a Draginje Vuksanović Stanković) da sednu za sto i potpišu sporazum. 

Profimedia
Andrija Mandić i Milan Knežević

– Ja sam saopštio da ćemo mi kao Demokratski front i kao koalicija Za budućnost Crne Gore u kampanji pozvati sve kandidate koji su protiv Mila Đukanovića, liše Draginje Vuksanović Stanković, da sednemo za sto i da potpišemo sporazum i da ćemo mi, ukoliko u drugi krug uđe Aleksa Bečić, podržati Aleksu Bečića, ukoliko uđe Milatović, podržati Milatovića, ali da tražimo i od Milatovića i od Bečića da podrže Andriju Mandića – kazao je on.

“Zbog višeg zajedničkog cilja, lično morate da zaboravite”

S njim je saglasna i Vesna Bratić, nekadašnja ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Crne Gore.

- Nisam član DF, nisam član DNP (imali smo čak i sukobe, nije davno bilo, svi se sećaju ). Pokušavam da na ličnom primeru pokažem da u politici ako hoćete da postignete nešto važno, neki viši zajednički cilj, lično morate da zaboravite... Pa se setite kad to lično ne bude ugrožavalo opšte - istakla je Bratićeva koja je svesna istorijskog trenutka u kojem se Crna Gora nalazi.

Glasno ćutanje Milakovića i Bečića

S druge strane, zanimljivo je da ni Milojko Spajić, ni njegov rezervni kandidat na izborima Jakov Milatović, a ni Aleksa Bečić nisu odgovorili na ovaj poziv. 

Ilustracija/Youtube/Printscreen
Jakov Milačić i Aleksa Bečić

Funkcioneri njihovih stranaka uglavnom govore da neće podržati kandidata Demokratske partije socijalista, ali ne žele konkretno da odgovore da li bi ili ne podržali Andriju Mandića za predsednika Crne Gore.

Nude ruku spasa Đukanoviću?

To je veoma indikativno s obzirom da bi eventualno nepružanje podrške Mandiću, koji prema svim istraživanjima ide u drugi krug izbora, znači prećutnu podršku Milu Đukanoviću i njegovom DPS-u, koji već dve godine beleži konstantan pad podrške u Crnoj Gori. Takvim neodgovornim i uskogrudim ponašanjem, rezervni kandidat “Evrope sad” Milatović i kandidat Demokrata Bečić bi pružili ruku spasa Đukanoviću i njegovim strukturama koje vladaju duže od tri decenije, ali i izdali sve nade koje su se probudile u narodu Crne Gore posle velike pobede 2020. godine.

Teleskopija/Youtube printscreen
Milo Đukanović

Izbori koji slede u Crnoj Gori su prilika da se zada konačni udarac Đukanovićevom režimu i ukoliko neko, zbog sebičnih partijskih interesa to sabotira, sasvim sigurno će snositi odgovornost i pred narodom i pred istorijom. 

Na to opominju reči velikog Petra II Petrovića Njegoša: “Čast i bruka žive dovijeka...”  

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike