Krili da ima prebivalište u Srbiji, a sada tvrde da je sve po zakonu: Predata Spajićeva kandidatura, večeras rasprava u DIK-u

18.02.2023

09:30

0

Autor: 24sedam

Mladi Pokreta Evropa sad predali su sinoć DIK predsedničku kandidaturu Spajića

Krili da ima prebivalište u Srbiji, a sada tvrde da je sve po zakonu: Predata Spajićeva kandidatura, večeras rasprava u DIK-u
Copyright Twitter_Milojko Spajić @MickeySpajic

Državna izborna komisija (DIK) raspravljaće večeras o kandidaturi lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića za predsednika Crne Gore.

Inače, mladi Pokreta Evropa sad predali su sinoć DIK predsedničku kandidaturu Spajića.

Član Predsedništva ovog pokreta Janko Odović saopštio je, prilikom predaje potpisa, da kandidaturu Spajića podnose "u skladu sa zakonom i Ustavom".

Inače, prema zakonodavstvu Crne Gore pravo na kandidaturu nema osoba koja ima državljanstvo i prebivalište u drugoj državi. Spajić je uporno tvrdio da nema državljanstvo i prebivalište u Srbiji, međutim MUP Republike Srbije nedavno je potvrdio da lider Pokreta "Evropa sad" ima prebivalište u Srbiji, a nedugo posle toga se je u medijima objavljena fotokopija njegovog srpskog pasoša.

Pasoš je izdat 22. februara 2019, sa adresom prebivališta Zvezdara, Beograd, Ulica Veselina Čajkanovića 025. 

Foto: Pobjeda
 

Podsetimo, DIK Crne Gore je do sada potvrdio samo kandidaturu za predsednika jednog od lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića.

Učešće na izborima najavili su i poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković, čelnik Demohrišćanskog pokreta Dejan Vukšić, kao i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

Predsednički izbori zakazani su za 19. mart, a kandidature se mogu podnositi do 26. februara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike