Uvek protiv Srba: Rezervni kandidat "Evrope sad" Milatović nije hteo da potpiše Temeljni ugovor, Spajić se protivio ustoličenju na Cetinju

01.03.2023

14:15

0

Posle skandala sa Spajićevim prebivalištem, “Evropa sad” je izbacila rezervnog kandidata za predsednika, Jakova Milatovića, u nadi da će građani Crne Gore prihvatiti da prvi čovek države treba da bude osoba koja nije bila prvi izbor ni u svojoj partiji

Uvek protiv Srba: Rezervni kandidat "Evrope sad" Milatović nije hteo da potpiše Temeljni ugovor, Spajić se protivio ustoličenju na Cetinju
Milojko Spajić i Jakov Milatović - Copyright Printscreen/Youtube/ RTCG - Zvanični kanal

Pokret Evropa sad koji se biračima predstavlja kao građanska politička organizacija, a čiji lideri tvrde da im nacionalna pripadnost nije bitna, od svog osnivanja i ulaska u politiku konstantno su radili protiv interesa Srba i pravoslavnih vernika u Crnoj Gori.

Treba se samo setiti da su vođa Evrope sad, Milojko Spajić i rezervni kandidat za predsednika tog pokreta, Jakov Milatović, bili u delegaciji sa tadašnjim premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem, koja nije potpisala Temeljni ugovor sa SPC u Beogradu.

Twitter_Opens profile photo Jakov Milatovic 🇲🇪🇪🇺 @JakovMilatovic
Jakov Milatović

Iako su na vlast došli na krilima veličanstvenih litija koje su pokrenute za odbranu svetinja od režima DPS, tadašnja Vlada Crne Gore, čiji su ministri bili Spajić i njegov rezervni kandidat za predsednika Milatović, činila je sve da opstruiše potpisivanje Temeljnog ugovora.

Tako je bilo sve do sloma te vladajuće koalicije, a Temeljni ugovor je potpisan tek kada je formirana nova vlada.

Tu nije kraj. Milojko Spajić je bio žestoki protivnik ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju, čime se direktno stavio na stranu DPS-a Mila Đukanovića i najokorelijih srbofoba oličenim u tzv. komitama koji su prilikom ustoličenja pravili incidente i napadali policiju koja je pokušala da obezbedi javni red i mir.

Printscreen/YouTube/RTCG
Milojko Spajić

Spajićevo protivljenje ustoličenju mitropolita na Cetinju je potvrdio i potpredsednik Vlade Crne Gore, ministar poljoprivrede i predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković.

- Dobro znamo da je Spajić rekao da je bio protiv ustoličenja Mitropolita Joanikija na Cetinju… Zamislite da neko ko je živeo toliko dugo van Crne Gore, hoće da prekine toliko dugu tradiciju – naveo je Joković.

Podsetimo, Državna izborna komisija je odbila kandidaturu Milojka Spajića nakon što je utvrđeno da je on govorio neistinu o svom prebivalištu u Srbiji. Tada je pokret “Evropa sad” izbacila svog rezervnog kandidata za predsednika, Jakova Milatovića, u nadi da će građani Crne Gore prihvatiti da prvi čovek države treba da bude osoba koja nije bila prvi izbor ni u svojoj partiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike