Šešelj raskrinkao Manojlovića: Radio za Srbiju i uspešno razbijao prozapadnu opoziciju po zadatku, pa su ga kupili Amerikanci i preuzeli!

04.06.2024

13:04

0

U jednom momentu Amerikanci ga ščepaše, dobijao je pare od Rokfelerove fondacije, još uvek dobija. Dobija i od nekih drugih, ne mogu ih sve ni nabrojati i promenio je stado

Šešelj raskrinkao Manojlovića: Radio za Srbiju i uspešno razbijao prozapadnu opoziciju po zadatku,  pa su ga kupili Amerikanci i preuzeli!
Vojislav Šešelj - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Lider Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelj, raskrinkao je opozicionara i lidera pokreta "Kreni-promeni" Sava Manojlovića rekavši da je on američki plaćenik i da neće dugo ostati lider prozapadne opozicije.

Šešelj je, gostujući kod novinara Milomira Marića, razobličio opozicionog lidera Sava Manojlovića koji dobija ogroman novac od Amerikanaca kako bi rušio vlast u Srbiji.  

- Kada je Đilas saznao, kada mu je stavljeno do znanja da su ga Amerikanci i Englezi otpisali, on je poludeo. Nijedan racionalan potez nije povukao. On je mislio da svojim neracionalnim potezima može situaciju da popravi. Ne može, on je gotov, otpisan. E sad, pojavio se novi pretedent, Najavio sam ga sa fanfarama. Savo Manojlović, on je proteže Amerikanaca bio u ovoj predizbornoj kampanji, ali on je radio za BIA i držao ga na vezi Marko Parezanović, visoki funkcioner BIA. On ga je držao na vezi i Savo Manojlović je služio za razbijanje prozapadne opozicije i to je prilično uspešno radio. Međutim, u jednom momentu Amerikanci ga ščepaše, dobijao je pare od Rokfelerove fondacije, još uvek dobija. Dobija i od nekih drugih, ne mogu ih sve ni nabrojati i promenio je stado. I onda je počeo da napada tog istog Marka Parezanovića, kao on mu predstavlja neku smetnju - rekao je Šešelj i dodao: 

Amir Hamzagic/ATAImages
 

- Međutim, postoje stvari koje on ne zna. Svaki kontakt koji ima sa svojim doušnicima BIA, kao ranije UDBA, dokumentuje. Ili snimi razgovor ili dobije pismeno izjašnjenje i to se čuva. I onda retko ko može da se pobuni. E on je tu napravio grešku. Imali smo mi i ranije sličan slučaj. Ja sam ga provalio. Goran Svilanović godinama je radio za UDBU i špijunirao zapadnu opoziciju, a kada su dosmanlije došle na vlast, prozapadna opozicija on je postao ministar inostranih poslova. I onda je čoveka koji ga je u UDBI držao na vezi postavio za šefa UDBE, Gorana Petrovića. Posle mojih javnih intervencija provale to i dosmanlije. I tada je prvo sklonjen Goran Svilanović, više nije igrao nikakvu ulogu u vlasti, otišao u neke međunarodne ili slične organizacije, a ni Goran Petrović se dugo nije zadržao na mestu šefa UDBE. Dakle, te stvari se ponekad dese. Desilo se to i sa Savom Manojlovićem. Mi vidimo sada kako se on peče na tihoj vatri i takođe povlači neracionalne poteze i neće dugo ostati lider prozapadne opozicije. Ubeđen sam da Amerikanci već traže novog - naglasio je Šešelj.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike