Milomira Marića isprozivali da preprodaje knjige: Evo šta je on na to imao da kaže, a tek da mu čujete ženu!

24.03.2024

14:40

0

Podigla se ogromna prašina

Milomira Marića isprozivali da preprodaje knjige: Evo šta je on na to imao da kaže, a tek da mu čujete ženu!
Milomir Marić - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Milomir Marić osvrnuo se na reči izvesnog prodavca knjiga na buvljaku, te istakao kako nema istine u tome da ih „dobavlja po niskoj ceni, a onda preprodaje za daleko veće pare". 

- Poručujem potencijanim kupcima da se ne izlažu trošku, jer bi Vesna (Radusinović, supruga) najradije svu tu starudiju dala za džabe samo da je se reši. Odlučio sam da spasem knjige i poklanjam kolekciju od 50.000 knjiga Muzeju grada Beogada - naglasio je za „Kurir" Marić, dok je njegova žena i jedini pravi protivnik u skladištenju knjiga objasnila da to u njegovom slučaju u stvari nije ništa čudno. 

Već dugo, čini se, on skuplja razna starija izdanja, slična onom oko kog se sad i na društvenim mrežama podigla velika prašina. 

- Šta kažeš? Marić prodaje knjige? Kamo sreće! Čime da te počastim za ovu lepu vest?! Najlepšu! Dva stana je pretvorio u biblioteke i trenutno živi kod mene kao podstanar, gde pokušava da napravi i treću biblioteku - rekla je za pomenute medije uz osmeh, ali se tu nije i zaustavljala. 

„Knjige su njegov život!"

Vesna Radusinović i Milomir Marić, ATAImages/ Antonio Ahel
 

- Ne postoji čovek bez dijagnoze, postoje samo nepregledani, a Marić je, kao što vidiš, horder. No, knjige jesu njegov život, pa nekako izlazimo na kraj sa tim. Kamo sreće da ih prodaje, bili bismo multimilioneri. I ja imam desetak hiljada knjiga, ali su uredno složene i većinom su monografije. Neka zainteresovani pokucaju na Marićeva vrata i pokušaju da od njega otkupe jednu jedinu knjigu. Javno obećavam bogatu nagradu svakome ko u tome uspe - zaključila je književnica u pozitivnom tonu. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike