I ovakvi bi da vode Beograd: Plaćenici Zapada, saradnici prištinskih separatista, nemaju ni P od patriotizma, to je slika sadašnje opozicije

30.05.2024

20:00

0

Sve ono što se danas naziva opozicijom je bez ikakvog plana, ideje, strategije, osećaja za nacionalne i državne interese

I ovakvi bi da vode Beograd: Plaćenici Zapada, saradnici prištinskih separatista, nemaju ni P od patriotizma, to je slika sadašnje opozicije
Opozicija - Copyright ATAImages/Antonio Ahel 24sedam/Katarina Mihajlović

Kažu da je za svaku zemlju važno da osim dobre vlasti ima i što kvalitetniju opoziciju kako bi politička tržišna utakmica bila na korist građana. Uostalom, jaka konkurencija i alternativa tera(ju) i vlast da se više trudi i da bolje vrši svoje dužnosti, a manjak konkurencije dovodi do opuštanja. 

Osim što je za politički sistem dobro kada je ponuda što bolja, kvalitetna opozicija je neophodna i kako bi postojao kontinuitet u slučaju promene vlasti, pa takva promena u uređenim zemljama ne znači promenu kursa borbe za državne i nacionalne interese. U naprednim zemljama opozicija u slučajevima spoljašnje opasnosti staje na stranu svoje države, pa se čak prave i koncentracione Vlade. 

Srbija nema zasad tu sreću, obzirom na to da sve ono što se danas naziva opozicijom kod nas je bez ikakvog plana, ideje, strategije, osećaja za nacionalne i državne interese. Jedini cilj koji oni imaju je da sruše Aleksandra Vučića, pa da se nakon toga dočepaju fotelja i u tom cilju su spremni na sve, pa i na saradnju sa osvedočenim najgorim srpskim neprijateljima, kako globalno, tako i u regionu.  

To vidimo i sada kada se bliže lokalni izbori u Srbiji, a kampanja opozicije postaje sve prljavija. Okosnicu opozicije čine snage koje se zalažu za priznanje tzv. Kosova, uvođenje sankcija Rusiji, podržavaju stav da smo genocidan narod i unitarnu BIH, koja znači i ukidanje Republike Srpske. 

Savo Manojlović - finansira ga Rokfeler, druži se sa kurtijevcima, mediji u Prištini ga kuju u zvezde 

Jedna od glavnih uzdanica opozicije za beogradske izbore jeste Savo Manojlović, lider pokreta Kreni-promeni, koji je poznat po tome što ga finansiraju strane, zapadne NVO, koje su inače povezane sa zapadnim obaveštajnim službama. 

Posebno darežljiva prema Manojloviću je Fondacija braće Rokfeler koja je na svom sajtu 2022. godine objavila da je podržala rad Manojlovićeve organizacije sa 60.000 dolara, a pre toga 2021. sa 25.000 dolara. 

Milos Tesic/ATAImages
 

Studija koju je preneo i ugledni Gardijan otkrila je svojevremeno da su Rokfelerovi bliski američkoj vladi, koja preko njih upravlja drugim državama.  Manojlović je u periodu od 2020. do 2024. godine ukupno dobio 341.000 evra od različitih stranih organizacija.  

Zbog toga nije ni čudo što je Manojlović postao megazvezda medija u Prištini, a naročito ga podržava kurtijevski ekstremistički novinar Adriatik Keljmendi. Manojlovič je takođe 2015. godine uhvaćen u opijanju po Prištini sa Sarandom Bogujevci, najbližom Kurtijevom saradnicom i potpredsednicom tzv. skupštine Kosova. 

Vidimo dakle da Savo Manojlović koji hoće da predvodi prestonicu sarađuje sa separatističkim snagama u Prištini, a nije nimalo imun ni na Rokfelerov dolar. 

Aleksić sa tastom ojadio Trstenik, a deli lekcije drugima 

Miroslav Aleksić, jedan od lidera opozicije, koji je idejni tvorac liste Biram borbu  je u vreme dok je vršio vlast zajedno sa svojim tastom Ljubišom Kneževićem, koji je tada već bio visokopozicioniran u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) u Trsteniku, vedrio i oblačio Fondom za unapređenje resursa građana, njihovom privatnom organizacijom koja je naplatila milione od NSZ, to jest, od države.

Prema podacima portala "Alo", od 2008. godine je sa računa fonda, kako pokazuju bankovini računi, podignuto 1.000.000 dinara u gotovini da bi se radnicima navodno isplatili troškovi prevoza, u to vreme u iznosu od 2.200 dinara mesečno. Nekoliko desetina radnika, međutim, posvedočilo je da ni dinara od tog novca nije videlo. 

Sledeće 2009. godine u gotovini je sa tekućeg računa fonda podignuto 1.330.000 dinara, opet na ime navodne isplate putnih troškova angažovanim radnicima. Ni za to ne postoji ni jedan jedini dokaz da je novac stigao do onih kojima je bio namenjen navodi "Alo". Naprotiv. 

M.K./ATAImages
 

Isto se ponavlja i 2010, a onda 2011. sa računa fonda 711.000 dinara se isplaćuje dobavljaču „Bos petrol“ iz Trstenika, pod paravanom da se to čini za isplatu troškova prevoza angažovanih radnika. Zvuči poznato? Potom, 2012. od fonda „Bos taksi“ dobija 810.000 dinara, ponovo na ime isplate usluga prevoza, iako većina radnika jasno i otvoreno kaže da taksi nije ni videla.

Kada se ovome dodaju krajnje sumnjive isplate za navodne obuke, koje po svemu sudeći nikada nisu realizovane, i druge slične poduhvate Aleksića i Ljubiše Kneževića, potpuno je jasno o čemu se ovde radilo. 

Radomir Lazović - saradnik separatiste sa Kosova koji tvrdi da se u Srebrenici dogodio navodni genocid 

Radomir Lazović  je dobijao novac od Hakija Abazija, nekadašnjeg zamenika Aljbina Kurtija da radi protiv Srbije.

Lazović koji sa Aleksićevim Narodnim pokretom i sa Ćutom,  hoće da dođe na čelo Beograda je u vreme dok je bio vođa protesta „Ne davimo Beograd“ preko svog udruženja „Mikro Art“ uzimao pare od Abazija koji je u tom momentu bio direktor „Rokfeler fondacije“ za Zapadni Balkan. 

Lazović je takođe jedan u mnoštvu opozicionara koji je javno tvrdio da se u Srebrenici dogodio tzv. genocid, a to i nije toliko čudno kada povežemo sa prethodnim faktima, odnosno podacima ko ga finansira.  

ATA Images/YouTube
 

On i njegov saborac, Dobrica Veselinović svoj politički uzor vide u Hrvatskoj, odnosno kopija su njihovog idola, gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, iza čije vladavine su u tom gradu ostali smeće, smrad, pacovi i divlje svinje. 

Lažni ekolozi, Dobrica i Radomir, sa Mikijem Aleksićem i Ćutom, bi na sličan način vodili i Beograd. Prvi potez bi im bio zaustavljanje razvoja Srbije, što je Dobrica Veselinović najavio u TV debati, kada je kao svoj program naveo stopiranje projekta EXPO 2027. 

Aleksandar Jovanović Ćuta i nema neki poseban program osim opijanja, bahaćenja i vređanja političkih protivnika. Treba reći da je ovaj čovek podržavao SNS i predsednika Vučića, sve dok nisu odbili da mu izađu u susret po pitanju njegovih biznis kombinacija i mahinacija, kada je odjednom preko noći od naprednjaka postao vatreni opozicionar. 

Četiri svađe za dva dana: Opozicionari ušli u žestoke međusobne sukobe 

O rasulu u opoziciji najbolje svedoči to što su počeli međusobno da ratuju jedni protiv drugih do mere da se više ne zna ni ko pije ni ko plaća, a nedavbo su za svega dva dana imali četiri svaše, što je jako paradigmatično. 

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta optužio je predsednika Novog DSS Miloša Jovanovića da je tokom gostovanja u emisiji "Utisak nedelje" više kritikovao kolege iz opozicije koje izlaze na izbore, nego vlast. 

Tenzija u pomenutoj emisiji "Utisak nedelje" bilo je i između dela opozicije okupljene u koaliciji Biram borbu, koja će učestvovati na izborima 2. juna, Radomira Lazovića i Miroslava Aleksića, i, s druge strane, Miloša Jovanovića. 

Lazović i Aleksić su u pomenutoj emisiji istakli da izborni uslovi nisu gori nego 17. decembra, dok Jovanović smatra da su se mnoge stvari pogoršale od decembarskih izbora. 

Da je opozicija kao raštimovani orkestar potvrdio je i sukob Marinike Tepić i Radomira Lazovića. 

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić žestoko je udarila na doskorašnjeg saborca, kopredsednika stranke Zeleno-levog fronta Radomira Lazovića zbog njegovih izjava u javnosti.

- To kažem jer me ljuti kada čujem njegove izjave da mi koji ne izlazimo na ove izbore se više ne borimo. Reći tako nešto za mene koja sam 13 dana štrajkovala glađu i trajno narušila svoje zdravlje, za moje koleginice Jelenu Milošević, Danijelu Grujić i druge poslanike, koji su želeli da održe vatru borbe protiv izborne krađe - rekla je ona u emisiji na tajkunskoj TV Nova i dodala:  

Amir Hamzagic/ATAImages
 

Nije tajna da su neke kolege još u izbornoj večeri želele da se prizna rezultat, da prihvate mandate i da se na neki način minimalizuje ta krađa, mislim da je to vrlo nekorektno. Bojkota ne bi ni bilo da smo ostali složni. Bilo bi izbora, za koje se takođe borimo, ali na jesen.

Inače, Lazović je u emisiji "Utisak nedelje" govoreći o bojkotu 2020. godine naveo da je njegova organizacija tada bila za bojkot i dodao je kako misli da su pogrešili.

- Šta dobijamo mi bojkotom? Nikad na zajedničkim sastancima nisam dobio odgovor na to pitanje - izjavio je on. 

Ni tu nije bio kraj opozicionim svađama, pa je tako Uroš Piper, medijski koordinator stranke Novi DSS, oštro reagovao na društvenoj mreži "Iks" na objavu Zdravka Ponoša, predsednika stranke Srbija centar (SRCE). 

- Da li ovaj čovek oseća bar malo sramote što mu smeta rezultat u UN gde Srbija nije ostala u manjini, već je većina država sveta stala uz nju. U stvari očekivano, pa on je bio u timu koji je predao Briselu pregovore o KiM iz okrilja UN. Veliki "pobednik" - naveo je Piper na društvenoj mreži "Iks".

Naime, to je bila Piperova reakcija na objavu Zdravka Ponoša koji je, između ostalog, napisao:

- Sponzori rezolucije se nisu proslavili. O motivima da i ne govorimo. Ali šta ovaj režim slavi? 

Već se odavno zna da Dragan Đilas i Savo Manojlović vode žestoki rat do istrebljenja i da su najbližim saradnicima već najavili da će uništiti jedan drugog, što je još jedan sukob u opoziciji.

TV Prva printscreen
 

Totalno rasulo Nestorovićeve liste 

Rasulo ne vlada samo u taboru prozapadne opozicije, već i kod one antizapadne. Najočigledniji primer nedoslednosti jeste Branimir Nestorović, za kog se narodski rečeno ne zna je li doš'o ili poš'o. 

Naime, samo nekoliko dana nakon što je nosilac liste "Mi snaga naroda, prof. dr Branimir Nestorović - Novi Sad" najavio da će pružiti podršku opozicionaru Miši Bačulovu, odlučio je da promeni tu odluku i da podršku ne pruži nikome. 

Naime, pre samo nekoliko dana Branimir Nestorović je odlučio da podrži promotera steroida, političara influensera Mišu Bačulova.

Izgleda da je doktor, nakon što mu je zbog manjkavosti oborena lista Pravi mi u srpskoj Atini, potpuno pogubio konce, pa više ni on ne zna kome želi da pruži podršku na predstojećim izborima. 

Kada sve saberemo - i leve i desne, i prozapadne i proistočne opozicionare, jasno je da je to jedna besciljna skupina sujetnih i egocentričnih ljudi koji ne mogu da se dogovore sami sa sobom, a kamoli sa nekim drugim. To je tužno i žalosno stanje, ali ostaje nam da se nadamo da će se i u Srbiji nekad izroditi neka normalna i državotvorna opozicija. Ovoj trenutnoj je važna samo vlast i goli lični interes.  

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike