Raspad opozicije: Besni na vođu zbog jučerašnjeg cirkusa, đilasovci prvo huškali na nerede, pa uzeli mandate da ne rade ništa! (FOTO/VIDEO)

07.02.2024

11:10

0

Oglasila se i Eko Straža, inače bliska listi okupljenoj oko ovog tajkuna

Raspad opozicije: Besni na vođu zbog jučerašnjeg cirkusa, đilasovci prvo huškali na nerede, pa uzeli mandate da ne rade ništa! (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright ATAImages/Antonio Ahel

Jučerašnji cirkus opozicije na konstitutivnoj sednici Skupštine, osim što je ostavio ružan utisak u javnosti, izazvao je i svađu među opozicionarima! 

Povodom sramotnog nepoštovanja srpskog parlamenta od strane neozbiljnih i neodgovornih političara, predvođenih Draganom Đilasom, oglasila se i Eko Straža, inače bliska listi okupljenoj oko ovog tajkuna. 

Iz ovog udruženja su se povodom jučerašnjih događaja u Skupštini oglasili na paltformi Iks, izrazivši razočaranje licemernim ponašanjem opozicije koja je uzela poslaničke mandate, ali je odbila da radi ono za šta je plaćena i samo je pravila haos i ponižavala instituciju Narodne skupštine. 

- Uzeše mandate koje su "krvavo zaradili", 40 ljudi dobi krivične prijave ni za šta - glasi objava Eko straže

Ovim se vidi da su razočarani time što su đilasovci huškali omladinu da pali Beograd, zbog čega su neki morali krivično da odgovaraju, a opozicioni licemeri su se ,,uvalili'' u Skupštinu da prave cirkus bez okakve odgovornosti i da ne rade ništa. 

Printscreen
 

Podsećamo, jučerašnja konstitutivna sednica Skupštine je protekla u senci divljanja NATO opozicije, predvođene tajkunom Draganom Đilasom. Opozicionari su, kako se i očekivalo, odmah na početku sednice počeli da prave haos, sviraju u pištaljke, ometajući rad predsedavajućeg i najstarijeg poslanika, Stojana Radenovića, našeg uglednog naučnika, zahvaljujući čijim radovima je Univerzitet u Beogradu skočio na Šangajskoj listi. 

Kolovođa ovog sramotnog haosa u Skupštini Srbije je bio tajkun Dragan Đilas, koji je besramno psovao političke protivnike, i novoizabrane poslanike vladajuće većine u srpskom parlamentu. 

Dok je juče Dragan Đilas divljao unutar parlamentarnog zdanja, ispred parlamenta je istovremeno haos predvodio nemački plaćenik Nikola Ristić

Opozicioni simpatizeri, sa maskama zečeva, koji se predstavljaju kao aktivisti grupe "Sviće", koja organizuje akcije tzv. građanske neposlušnosti, gađali su juče zgradu Narodne skupštine ponižavajući na taj način parlament, a samim tim i državu i njene građane. 

Pristalice opozicije parlament su zasuli kupusom i šargarepom, čime su pokazali za kakvu se Srbiju zapravo zalažu. Krijući se licemerno iza imena "Srbija protiv nasilja"  sprovde nasilje dok sebe predstavljaju „elitom“. 

Cirkus koji su napravili je došao u trenutku kada se naša zemlja nalazi u veoma teškoj poziciji, pre svega zbog situacije na Kosovu i Metohiji, izazvane radikalnim antisrpskim potezima Aljbina Kurtija i privremenih institucija u Prištini, pa stoga nije ni čudo što su se scenama divljanja u Skupštini najviše obradovali u Prištini o čemu su svedočili naslovi u prištinskim medijima. 

 

 

Oni nisu želeli da polože poslaničku zakletvu i pravili su cirkus, ali su zato svi uredno dali svoje račune na koje treba da im ležu poslaničke plate i dnevnice, što pokazuje da su svega spremni da se odreknu - i rada i časti i zdravog razuma, ali nipošto i nikada sopstvenog džepa, interesa i privilegija - jer su navikli da parazitiraju na grbači naroda.  

U prilog tome govori i sramno nepoštovanje naroda i institucije Skupštine, pojedinih lidera opozicije i poslanika, poput Srđana Milivojevića, koji je umesto da u Skupštini opravda narodne pare koje dobija iz budžeta, vreme provodio baškareći se po kafićima i otvoreno se smejući u lice građanima Srbije koji ga plaćaju. Ovo takođe nije promaklo aktivistima Eko Straže, koji su se na platformi Iks oglasili i povodom strašnog licemerja Milivojevića i kompanije: 

Printscreen
 

- Rekli neće biti krađe. Pokrali ih. Rekli krađa. Pozvali na ulicu. Šetali svaki dan dok nije došlo 0 čoveka. Uhapsili ovog dečka. I još 40 ljudi. Dobili krivične prijave za delo rušenje ustavnog poretka (ali niko od njih naravno). Rekli krvavo smo zaradili manadate. Uzeli ih. Prihvatili krađu. Slikali se sa dečkom koga su namagarčili da pokažu kako brinu za njega. Sada će da arlauču po skupštini 4 godine. 2027. Jovo nanovo - napisali su iz ovog udruženja i raskrinkali licemerje žutih, petooktobarsko-otporaških prevaranata, poput Milivojevića.  

Kao što vidimo, cirkus opozicije ostavio je posledice i na njihovo unutrašnje jedinstvo, pa nastavljaju da se i dalje raspadaju brzinom svetlosti i dele kao prostom ćelijskom deobom. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike