Sa ovakvima bi tzv. desničari u koaliciju: Đilasova aktivistkinja lobira za nezavisno Kosovo i Veliku Albaniju (FOTO/VIDEO)

28.11.2023

12:35

0

Pa da vidimo ko sve podržava Đilasovu listu i kakvi bi nam kadrovi ponovo bili u gradskoj upravi, ako bi se, ne daj Bože, vratili na vlast

Sa ovakvima bi tzv. desničari u koaliciju: Đilasova aktivistkinja lobira za nezavisno Kosovo i Veliku Albaniju (FOTO/VIDEO)
Ilustracija - Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Facebook

Đilasova koalicija Srbija protiv nasilja uspela je da okupi raznoliku skupinu ljudi, a ono što ih ujedinjuje osim gole borbe za dolazak na vlast, jeste i autošovinizam i sklonost ka izdaji srpskih državnih i nacionalnih interesa. Sve su liste opozicione Đilasove, bilo da su u pitanju lažni desničari ili rezervne autošovinisičke opcije, bilo da formalno izlaze na izbore ili neformalno mešetare poput prevarantske inicijative Proglas

Mislili smo nakon 2012. godine da će ekstremni autošovinistički kadrovi vremenom nestati sa političke scene i da nikada više neće biti ni blizu da vrše vlast. U žutoj eri smo imali gradske funkcionere, poput Danka Runića, koji je sa pozicije funkcionera grada Beograda podržavao nezavisno Kosovo , Veliku Albaniju i ponosno se slikao sa kečetom i albanskim zastavama po Prištini. Pogodite ko je bio gradonačelnik u vreme kada je Runić bio gradski funkcioner - pa ko bi drugi nego Dragan Đilas

Sada  Đilasova koalicija iz petnih žila pokušava da se vrati na vlast, a posebno se ostrvila na grad Beograd gde misle da imaju veće šanse nego u ostatku Srbije za to. Pa da vidimo ko sve podržava Đilasovu listu i kakvi bi nam kadrovi ponovo bili u gradskoj upravi, ako bi se, ne daj Bože, vratili na vlast. 

Glas za Đilasa je glas za Veliku Albaniju

Đilasovu listu podržava i notorna Sofija Todorović, da ne kažemo ozloglašena Sofija Todorović, koja podržava nezavisno Kosovo, samim tim i Veliku Albaniju. O tome svedoče njeni javno izrečeni stavovi i fotografije koje sa ponosom deli na društvenim mrežama.

Dakle, ova ozloglašena programska direktorka ozloglašene Inicijative mladih za ljudska prava, stecišta i rasadnika autošovinista, postala je nova Đilasova uzdanica. Koliko podržava Albance u separatizmu i velikoalbansku ideju, najbolje je pokazala i kada je podržavala pekara iz Borče koji je isticao simbole Velike Albanije.

printscreen
 

Vatreno se zalaže za to da tzv. Kosovo dobije stolicu u Ujedinjenim Nacijama, što je u suprotnosti i sa međunarodnim pravom, ali i sa Ustavom i zakonima Republike Srbije. Međutim, đilasovcima i đilašicama je do našeg Ustava kao do lanjskog snega, a umesto da su u zatvoru zbog zagovaranja protivustavnog komadanja Srbije, oni bi još i da se vrate na vlast, da nad nama gospodare i da legalizuju svoje velikoalbanske ideje. 

Sofija je takođe imala istaknutu ulogu u prekrečivanju patriotskih grafita, poput onih da je Kosovo Srbija i Kad se vojska na Kosovo vrati, jer Sofija zagovara nezavisno Kosovo. Takođe je skrnavila i grafite koji veličaju bratsku, pravoslavnu Rusiju i srpsko-rusku saradnju i bratstvo, jer Sofija podržava ukrajinske ekstremiste i ima saradnju sa ukrajinskim ekstremističkim grupama.

Todorovićeva je takođe omalovažavala i žrtve zločinačke akcije Oluja i javno osuđivala održavanje manifestacije i komemoracije u čast nevinim srpskim žrtvama, jer Sofija smatra da Srbi ne mogu biti žrtve, već samo zločinci. Ovakva, mlada, poslušna, autošovinistička i nebaždarena je idealan kadar za Đilasa koji ju je zgrabio, a čuli smo da baš takve voli.  

Lažni desničari sa velikoalbanskim ekstremistima u koaliciji

I onda nam Miloš Jovanović, Boško Obradović i Milica Zavetnica, Đilasovi lažni desničari prodaju maglu kako navodno brane srpske interese i Kosmet u sastavu Srbije. Pitamo ih da li brane državne interese time što hoće da sarađuju i prave koaliciju sa Draganom Đilasom? Dragan Đilas može da sačuva srpske državne i nacionalne interese taman koliko bi i koza mogla da sačuva kupus, ukoliko bismo joj ga poverili. 

ATAImages/M.K./Antonio Ahel 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Glas za lažne desničare, kao i za ostale opozicione liste jeste glas za Đilasa, a glas za Đilasa je kao što vidimo glas za Sofiju Todorović. To je glas za nezavisno Kosovo, Veliku Albaniju i krnju Srbiju koja bi još bila proglašena i genocidnom i u kojoj bi jedino okupacionom gaulajtneru Đilasu,  Sofiji Todorović i lažnim desničarima željnim fotelja bilo dobro. 

Niko ko bi želeo dobro Srbiji ne želi takav scenario. Protiv ovakvih se valja boriti samo istinom i podsećanjem građana ko su i šta su, samo na osnovu onoga što i sami ponosno o sebi objavljuju, jer su ponosni autošovinisti. Pa ko ima oči da vidi i uši da čuje, neka to i uradi. U pamet se, braćo Srbi 17. decembra

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike