Nova besramna provokacija Prištine: Pripadnici tzv. KBS sa oznakama UČK i Velike Albanije, sve im aminovao Kurti (FOTO)

27.11.2023

16:10

0

Podsetimo, na mapi "Velike Albanije", pored Kosova i Metohije, obuhvaćeni su delovi Crne Gore, Grčke, Severne Makedonije i centralne Srbije

Nova besramna provokacija Prištine: Pripadnici tzv. KBS sa oznakama UČK i Velike Albanije, sve im aminovao Kurti (FOTO)
Kurti i mapa Velike Albanije - Copyright Ilustracija/Profimedia/Wikipedia

U okviru centralne proslave dana tzv. kosovskih snaga bezbednosti, pripadnike tzv. KBS u kasarni "Adem Jašari" posetili su tzv. kosovski premijer Aljbin Kurti i tzv. predsednica Vjosa Osmani, a jedan deo pripadnika tzv. KBS imao je primetna obeležja "Velike Albanije", a svuda su bila primetna i obeležja  terorističke UČK.

Na mapi "Velike Albanije", koju su nosili pojedini pripadnici tzv. KBS piše " Ponosni smo na tebe", dok su bili primetni i natpisi "nekad UČK danas KBS", "naša vojska naš ponos", "Necemo se predati dok sam živ, ubice ce proći samo preko mene mrtvog".

Premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti čestitao je tom prilikom Albancima tzv. Dan kosovskih snaga bezbednosti i naveo je da su KBS snage naslednici terorističke UČK.

Kurti je naglasio da je do sada obuku u inostranstvu prošlo 3.459 vojnika i oficira, a da je tzv. vlada Kosova udvostručila vojni budžet.

 - Vlada ,,Kosova'' je za manje od tri godine više nego udvostručila budžet za Ministarstvo odbrane, utrostručila ulaganja u naoružanje i više nego učetvorostručila obuku i školovanje naših oficira i vojnika u inostranstvu. Za manje od 32 meseca u inostranstvo smo poslali 3.459 vojnika i oficira. U isto vreme, jasno nam je da je KBS naslednik Oslobodilačke vojske Kosova - izjavio je on. 

Podsetimo, na mapi "Velike Albanije", pored Kosova i Metohije, obuhvaćeni su delovi Crne Gore, Grčke, Severne Makedonije i centralne Srbije. 

 

 

Nedavno je predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji i poslanik Sobranja Ivan Stoilković rekao povodom otvaranja spomen sobe UČK u selu Sopot u opštini Kumanovo da se plaši da će taj događaj otvoriti Pandorinu kutiju nacionalizma u toj državi.

On je dodao da taj događaj nije razumljiv za normalan svet. Još jedna stvar koja upada u oči po njegovom mišljenju, je ikonografija koja prati ceo događaj i povezana je sa kartom "Velike Albanije".

- I posle Kurtija se išlo sa zastavom `Velike Albanije` i sve ono što se događalo prethodno, do otvaranja spomen muzeja UČK u selu Sopot, praćeno je kartom `Velike Albanije`. Previše često se događa da bi sve to bilo slučajno. Treća stvar koja upada u oči jeste retorika koja je bila prisutna. Lider albanske partije u Makedoniji, Demokratske Unije za integraciju (DUI), rekao je da su oni odlučili da budu gospodari Makedonije - navodi Stoilković i dodaje: 

Tanjug
 

- Ta retorika da ste vi odlučili da nekome budete gospodar nije iz čista mira. Radi se o realizaciji neke agende koja je svima jasna i svi znaju o čemu se radi, ali niko ne želi o tome javno da priča. Na kraju, što se Makedonije tiče, ovi događaji su povezani sa nastupom jednog od vodećih albanskih ideologa u Makedoniji koji je pre neki dan na jednoj državnoj televiziji napravio veliki incident. Radi se o čoveku koji je saradnik Vlade za evroatlantske vrednosti, a inače je promovisao ideju o ujedinjenju Albanije, Makedonije i tzv. Kosova. To samo znači da je Vlada izgubila kompas pored nesposobnosti koju pokazuje da rešava sve društvene probleme - istakao je Stoilković. 

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike