Kao vuka samotnjaka: Jeremića ostavili svi iz opozicije, niko neće sa njim u koaliciju

01.11.2023

20:05

0

Sa Vukom Jeremićem niko ne želi da ide u istu kolonu, pa će shodno tome njegova Narodna stranka na izbore, najverovatnije izaći samostalno

Kao vuka samotnjaka: Jeremića ostavili svi iz opozicije, niko neće sa njim u koaliciju
Vuk Jeremić - Copyright Profimedia

Iako se iz petnih žila upinjao da sklopi bar sa nekim koaliciju pred parlamentarne izbore 17. decembra, čini se da sa Vukom Jeremićem niko ne želi da ide u istu kolonu, pa će shodno tome njegova Narodna stranka na izbore, najverovatnije izaći samostalno. 

Antonio Ahel/ATA Images/Profimedia
 

Najpre je, kako smo i ranije pisali, pokušao da se dogovori sa Sašom Radulovićem, ali je zapelo oko podele plena, pa je pukla tikva između njih dvojice. Jeremić, koji godinama luta u svom političkom identitetu, čas se predstavljajući za nekakvog navodnog nacionalistu, čas za evropejca, potom je pokušao da okupi desničare, apelujući na koaliciju kako ih je nazvao ,, državotvornih snaga'' da se ujedine u jednu kolonu za predstojeće izbore.. Iako nije jasno kako nešto državotvorno i Vuk Jeremić mogu ići u istoj rečenici. 

Sva je prilika da su mu i ova nastojanja bila uzaludna, pa će Jeremić ipak morati sam na izbore, što će mu sigurno teško pasti, jer zna koliko će mu biti izazovno da dostigne cenzus. Ne samo što Jeremić ne može sa kolegama iz drugih opozicionih stranaka, već  nije uspeo da na okupu (o)drži ni svoju,Narodnu stranku.  

Amir Hamzagic/ATAImages/A.K.
 

Usamljeni Vuk

Naime, nakon sukoba i raskola, napustio ga je jedan od dotada najbitnijih ljudi te stranke, Miroslav Aleksić, koji je odabrao da bude Đilasov pulen, a sam Jeremić je optuživao Đilasa da stoji iza cepanja njegove stranke

Kada se ovako cepaju u opoziciji i zavađaju oko imaginarnih funkcija, takmičeći se ko je pametniji i ko će biti lider u minornim, kombi strankama, zamislimo tek koliko bi se zakrvili kada bi imali priliku da dođu na vlast, pa kada bi se borili ko će koje ministarstvo i funkciju da uzme. Pa tu verovatno kamen na kamenu ne bi ostao! 

Sva istraživanja ipak govore u prilog tome, da je taj scenario za sada naučna fantastika i da nemaju nikakvu šansu u dogledno vreme  da nam pokažu kako bi to izgledalo. Doduše jednom smo imali prilike da ih vidimo. Jeremić je tada zaista bio državotvoran, ali ne za Srbiju, već za tzv. Kosovo, koje ga zbog diletantskog pitanja postavljenog Međunarodnom sudu pravde i dan danas slavi. 

Bonus video. 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike