Jeremić besan! Vuk optužio Đilasa da stoji iza cepanja Narodne stranke?! " (VIDEO)

07.08.2023

11:11

0

"Činjenica je da je ta (Aleksićeva) grupa pobegla od demokratskog izjašnjavanja na Skupštini stranke"

Jeremić besan! Vuk optužio Đilasa da stoji iza cepanja Narodne stranke?! " (VIDEO)
kzn_kandidati_ujedinjene_srbije_02022022_00079 - Copyright Mateja Stanisavljević/ATAImages

Haos koji mesecima traje u Narodnoj stranci čini se da dobija svoj epilog. Naime, grupa okupljena oko Miroslava Aleksića sprovela je cepanje stranke i formiranje nove političke organizacije. 

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da je bivši potpredsednik te partije Miroslav Aleksić, koji je juče istupio iz NS i osnovao Narodni pokret Srbije, pokazao slabost i nepoštovanje institucija.

- Ono što je činjenica je da je ta (Aleksićeva) grupa pobegla od demokratskog izjašnjavanja na Skupštini stranke, gde bi svi članovi stranke imali priliku da glasaju. Naš statut predviđa da svaki član stranke ima prava da bira i da bude biran - rekao je Jeremić.

 

 

On je dodao da će Skupština NS biti održana 22. oktobra, ali da Aleksić očigledno na njoj neće biti kandidat.

- Skupština je mogla da ima dva kandidata, mene i njega, koji bi u fer, transparentnom, poštenom i otvorenom procesu predložili svoje ideje, vizije, planove i onda videli ko ima veću podršku članova Narodne stranke. To se nažalost nije dogodilo. Mislim da taj čin bega od demokratskog procesa, predstavlja jedan vid slabosti i nepoštovanja institucija ali i temeljnih vrednosti na kojima je NS zasnovana - zaključio je Jeremić.

JEREMIĆ OPTUŽIO ĐILASA DA STOJI IZA CEPANJA NARODNE STRANKE?!

Vuk Jeremić tvrdi da je odlazak Miroslava Aleksića iz Narodne stranke motivisan željama ljudi izvan te stranke:

"Da je ta grupa (Aleksićeva) bila u debeloj većini o kojoj priča, tada ona ne bi pobegla od demokratskog izjašnjavanja i procesa. A drugo je pitanje tajminga, to da mora sad, da je hitno, da je "sve propalo jer, Bože moj, oko nas sve vri, režim je na ivici pada i sad je vreme da se tako nešto desi" - mi ništa od toga ne vidimo! To izaziva sumnju da je prevoshodna inspiracija za cepanje stranke potekla izvan stranke!"

 

 

 

Podsetimo, lider NS Vuk Jeremić raspustio je Izvršni odbor na čijem je čelu bio Miroslav Aleksić i smenio Aleksića koji je bio dotadašnji predsednik odbora. Od tada traje pravi rat u toj partiji, a ishod sukoba je Aleksićevo otimanje stranke Jeremiću.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike