Bora Solunac udario na Vuka Jermića: Ne možeš biti sve i svja u stranci, a niko i ništa u narodu

18.07.2023

11:55

0

Danima traje haos u Narodnoj stranci

Bora Solunac udario na Vuka Jermića:  Ne možeš biti sve i svja u stranci, a niko i ništa u narodu
Bora Novaković i Vuk Jeremić - Copyright Antonio Ahel/ATA Images

Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković poznatiji kao Bora Solunac otvoreno je napao lidera ove stranke Vuka Jeremića poručujući mu da ne može biti bitan u stranci, ako ga narod ne voli!

Novaković je potom objavio video na Tviteru u kom je objasnio da se ovde ne radi samo o smeni Miroslava Aleksića.

- Nije reč samo o smeni gospodina Aleksića. Na tom istom predsedništvu, doneta je odluka od strane predsednika stranke da se smeni predsednik omladine, da se smeni naš predsednik pokrajinskog odbora za Kosovo i Metohiju i kooptirana su četiri člana predsedništva sa jednim jedinim ciljem – da se na usilje, isforsiran i vrlo ružan način uspostavi nova većina i da se oblikuju uslovi i okolnosti za unutarstranačku trku koju će favorizovati Vuka Jeremića, a koji će staviti u podređen položaj Miroslava Aleksića. Znate, u politici postoji jedno osnovno pravilo: U stranci vrediš onoliko koliko vrediš u narodu! Ne možeš biti sve i svja u stranci, a niko i ništa u narodu - rekao je Novaković.

 

 

Podsetimo već danima traje  haos u Narodnoj stranci, tačnije od kada je Miroslav Aleksić najavio da će se kandidovati za predsednika ove stranke. Jeremić je pre par dana raspustio Izvršni odbor te stranke na čijem je čelu bio Aleksić, a takođe je smenio Aleksića koji je bio dosadašnji predsednik odbora.

Predsedništvo Narodne stranke totalno je podeljeno, a prema podacima glasanja, protiv Aleksića bilo je 55 odsto, dok je protiv Jeremića bilo ostalih 45 odsto članova te stranke.

Od tada traje rat između Aleksića i Jeremića, a članovi i simpatizeri se dele između sebe.

Bonus video 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike