Oni koji organizuju skup "protiv nasilja" generišu nasilje! Orlić: Političari bivšeg režima direktno izazivaju haos!

11.06.2023

10:51

0

Oni koji se potpisuju kao organizatori demonstracija u Beogradu direktno sprovode nasilje

Oni koji organizuju skup "protiv nasilja" generišu nasilje! Orlić: Političari bivšeg režima direktno izazivaju haos!
Vladimir Orlić - Copyright TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ

Predsednik Skupštine Vladimir Orlić, gostujući na Informer TV, kaže da smo prethodnih dana svedoci fizičkih napada na novinare i urednike medija i političare iz SNS i da ti napadi pokazuju kako oni koji organizuju "proteste protiv nasilja" zapravo sprovode i izazivaju nasilje!

- Tema o nasilju dolazi isključivo sa jedne strane. Oni su organizatori "protesta protiv nasilja", a direktno ga generišu! Samo primenjuju nasilje! - izjavio je Orlić, komentarišući napad tajkuna Dragana Đilasa na novinare i napad na državnog sekretara i bivšeg poslanika SNS Lava Pajkića.

Prema njegovim rečima, oni koji se potpisuju kao organizatori demonstracija u Beogradu direktno sprovode nasilje.

- Jedina krivica Lava Pajkića je to što je u službi svoje države i što poštuje predsednika Vučića. Sve ovo dolazi od vendeta bivšeg režima, koji kao zveri kidišu na ljude koji drugačije misle. Oni izazivaju sve ovo, jer nas nazivaju stokom, krezubima, sendvičarima, govedima... To je dehumanizacija i ciljana propaganda! Šta je Pajkić bilo kome uradio? Ulazio je u svoju zgradu i doživeo napad, udarce u glavu, uz psovke na račun pokojne majke?! - naglasio je Orlić.

Predsednik Skupštine dodao je da je vrlo jasno jasna šta radi deo opozicije.

- Međutim, to što oni žele neće im proći! Ne mogu na silu da nateraju pristojne ljude na građanski sukob, koji bi opozicija onda iskoristila da zajaše fotelje! Građanski sukob ništa dobro nikome nije doneo. Neće se niko njih uplašiti! - istakao je Orlić, zapitavši kakve veze sve ovo ima sa borbom protiv nasilja.

- Na "skupu protiv nasilja" preti se predsedniku vešanjem! To je borba protiv nasilja?! To se desilo na vašem skupu. Država je reagovala, jer su pozivali na hapšenje odgovornih, a kad su videli da je taj čovek njihov pristalica, onda zovu na njegovo puštanje jer navodno ništa nije uradio!? Nedeljama pričaju o odgovornosti, a gde je njihova odgovornost?! - upitao je Orlić.

Govoreći o seksističkom napadu poslanika DS Srđana Milivojevića na poslanicu Nevenu Đurić, sagovornik je rekao da to je samo nastavak nasilja koje oni sprovode.

- To dolazi od čoveka koji pristojnom građaninu ne vredi ni pet para. Napao je koleginicu koja maltene ćerka može da mu bude! Odvratno je vređao, groktao, dahtao, užas... A onda ga njegova koleginica Marinika Tepić brani rečima da se "obradovao" Neveni Đurić... Zaista užas! - istakao je Orlić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike