Poslanik osudio ponašanje Srđana Milivojevića u Skupštini: Počinio verbalno nasilje seksualne konotacije

07.06.2023

19:41

0

Nakon što je narodna poslanica SNS Nevena Đurić dobila reč, Milivojević je počeo da uzdiše i grokće jasno uvredljivom i seksualnom konotacijom - rekao je poslanik Aleksandar Mirković

Poslanik osudio ponašanje Srđana Milivojevića u Skupštini: Počinio verbalno nasilje seksualne konotacije
Srđan Milivojević - Copyright RTS 2 printscreen

Popodnevni deo rasprave u Skupštini Srbije prošao je u oštrijem tonu, a tome je prethodilo javljanje za reč poslanice Srpske napredne stranke Nevene Đurić kojoj je, kako se moglo čuti i od predsednika parlamenta Vladimira Orlića, dobacivao poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

 

Aleksandar Mirković, šef odborničke grupe u Skupštini grada i narodni poslanik rekao je da se desilo "najodvratnije verbalno nasilje seksualne konotacije od strane Srđana Milivojevića", lidera opozicije i jednog od organizatora protesta "Srbija protiv nasilja". 

- Nakon što je narodna poslanica SNS Nevena Đurić dobila reč, Milivojević je počeo da uzdiše i grokće jasno uvredljivom i seksualnom konotacijom. 

Ovo užasno ponašanje perjanice opozicije, umesto da osudi, Marinika Tepić je opravdala rečima da joj se on samo obradovao. Neverovatno sramotno. Zašto i zbog čega, bi joj se Milivojević obradovao, ostalo je nedorečeno, ali svima jasno - poručio je Mirković.

Printscreen/RTS2
 

Poručio je da će se ta bruka pamtiti zauvek, ali izvinjenje za svoje bolesno ponašanje nikada neće uputiti.

- Posebna sramota je što su ostale poslanice opozicije gledale u pod i nijedna jedina nije odreagovala i to je licemerstvo opozicionih poslanika o kojem govorimo mesecima i godinama unazad - kaže on.

- Pozivam poverenicu za zaštitu rodne ravnopravnisti, da se oglasi, osudi ove najprimitivnije napade, vređanje i seksualne aluzije upućene narodnoj poslanici Neveni Đurić od strane Milivojevića, kao i relativizovanje svega ovoga od jedne žene, Marinike Tepić.

Ovaj poslanik je pozivao na ubistvo Andreja Vučića i Danila Vučića, da oni budu pronađeni u šahti, kao Gadafi i ako to nije dovoljno bilo da više ne bude poslanik, nakon današnjeg skandaloznog ponašanja, ostavka je minimum što mora da uradi, ako ima i gram sramote - poručio je on i dodao "poznavajući ga, to se neće desiti, jer njegovo ponašanje samo govori, da ne zna ni za čast, ni za obraz".

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike