Podrška opoziciji stiže iz Prištine: Albanci prizivaju Majdan u Beogradu (FOTO)

10.06.2023

12:53

0

Veljina izjava dolazi neposredno posle reči premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija koji je rekao da je „spreman da pomogne u demokratizaciji Srbije“

Podrška opoziciji stiže iz Prištine: Albanci prizivaju Majdan u Beogradu (FOTO)
Copyright Ilustracija/Printscreen

Šef kabineta predsednice tzv. države Kosovo, Bljerim Velja, ponovo je podržao političke proteste opozicije u Beogradu. On je objavio video-snimak protesta i napisao da „Vučićeve reči i propaganda više nemaju težinu“, prizivajući ukrajinski ili arapski scenario u Srbiji.

– Nazovimo to Majdan ili Srpsko proleće, protesti će trajati dok Vučić ne ispuni zahteve demonstranata – kaže Velja, a prenosi prištinska Gazeta Ekspres.

Printscreen
 

Veljina izjava dolazi neposredno posle reči premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija koji je rekao da je „spreman da pomogne u demokratizaciji Srbije“, čime je, budući da se zna da podržava proteste opozicije u Beogradu i šta oni smatraju „demokratizacijom“, praktično poručio da je spreman da pomogne u rušenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Podsetimo, mediji iz Hrvatske i Prištine već nedeljama vode kampanju podrške protestima.

Motivi za pokretanje obojene revolucije i rušenje legalno i legitimno izabranih vlasti su im isti – slabljenje Srbije i dovođenje na vlast onih koji su opljačkali našu zemlju u mračnom periodu od 2000. do 2012. godine.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike