Završen politički protest opozicije: Dosta manji odziv na skup nego prošle sedmice (FOTO)

09.06.2023

18:08 >> 21:40

1

Pod parolom borbe protiv nasilja opozicija organizije proteste kako bi se domogli vlasti

Završen politički protest opozicije: Dosta manji odziv na skup nego prošle sedmice (FOTO)
Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Danas u 18 časova ispred Skupštine Srbije počeo je šesti po redu politički protest koji organizuju opozicione partije.

Pod parolom borbe protiv nasilja opozicija je organizovala proteste kako bi se domogli vlasti. Oni traže ukidanje svih medija koji im ne odgovaraju, kao i direktno upravljanje REM-om.

Završen protest, dosta manji odziv nego prošle sedmice

Politički protest koji je večeras organizovala opozicija u Beogradu bio je znatno manje posećen od prošlonedeljnog skupa. Razlog za to leži u činjenici da mnogi shvataju prave namere opozicije, koje se ne tiču borbe protiv nasilja nego isključivo fotelje, ali i činjenice da se večeras održava finale rijaliti programa Zadruga.

Naime, veliki broj onih koji su prošle sedmice prisustvovali političkom protestu opozicije odlučio je da ovaj put ostane uz male ekrane i prati ko će biti pobednik ove sezone Zadruge.

Zabranjeno pominjanje Kosova i Metohije

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kojem se vidi da je na političkom protestu opozicije zabranjeno govoriti o Kosovu i Metohiji i nasilju koje trpe naši sunarodnici u južnoj srpskoj pokrajini.

 

 

Jedan od učesnika protesta je tokom govora jednog od govornika tražio d se pomene Kosovo i Metohija, ali mu to nije ispunjeno. Naprotiv! Mnogi od okupljenih opozicionara su negodovali na njegove zahteve.

Pozvali na zaustavljanje razvoja Srbije

Opozicionari su jednim od transparenata jasno poručili da im je cilj da se zaustavi razvoj naše zemlje.

Printscreen
 

- Sve mora da stane, blokiraj sistem - poruka je sa današnjeg protesta.

Nogo na protestima

Na protestu je i Srđan Nogo poznat po nasilju koje propagira. On je na ulicu iznosio improvizovana vešala, pretio poslanicima i na ranije proteste izlazio sa puškom za pejntbol.

Printscreen
 

Nogo je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pretio streljanjem.

Lažno predstavljanje Marine Vidojević

Na skupu opozicije govorila je Marina Vidojević, aktivistkinja organizacije "Kreni-promeni". Ta organizacija je najpoznatija po donacijama koje je dobila od Rokfelerovog fonda. 

Printscreen
 

Ipak, prisutni su obmanuti da je Vidojevićeva nestranačka ličnost i nastavnica, a njen aktivizam u organizaciji koja se finansira iz stanih fondova nije pomenut.

Učesnik rijalitija predvodi protest opozicije

Na političkom protestu opozicije pojavio se i Petar Đurić Đufa, bivši učesnik rijalitija "Parovi" koji je najpoznatiji po tome što je maltretirao profesora istorije u gimnaziji u Majdanpeku.

Printscreen
 

On je tada profesoru gurao srednji prst u usta i vikao:

- Skini se, kurvo, hajde dromfuljo, bre!

Goli pozivaju na proteste

Jedna od uzdanica opozicije i njihov glasogovornik, reditelj Stevan Filipović, pozvao je putem društvenih mreža građane na današnje političke proteste i to - potpuno nag!

Iz njegove najnovije objave izvodi se zaključak da poziva na porno proteste, a način na koji je to učinio govori o "kulturi" i "zaštiti naše dece" na koju se vođe protesta pozivaju.

Printscreen
 

 

Stigli političari

Na protest su stigli organizatori protesta iz opozicionih političkih partija: Marinika Tepić, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić, Aleksandar Jovanović Ćuta, Radomir Lazović, Srđan Milivojević, Borko Stefanović...

Printscreen
 
Printscreen
 
Printscreen
 
Printscreen
 
Printscreen
 
Printscreen
 
Printscreen
 

Blokiran saobraćaj

Učesnici protesta blokirali su saobraćaj kod Skupštine Srbije, kao i prethodnih puta. 

Printscreen
 

Nakon govora koji će održati nekoliko javnih ličnosti, plan je da se krene u šetnju koja će se završiti formiranjem prstena oko zgrade Vlade Srbije. 

Šetnja će krenuti od zgrade parlamenta, preko Bulevara kralja Aleksandra do Pravnog fakulteta. Odatle se skreće u Beogradsku ulicu ka Slaviji, a kolona će potom nastaviti Nemanjinom do Balkanske ulice. Građani će zatim ulicom Admirala Geprata doći do Kneza Miloša, gde će skrenuti desno ka Vladi Srbije i tako napraviti prsten oko ove zgrade.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike