Hrvati pokušavaju da pokrenu obojenu revoluciju u Srbiji: Novinar iz Zagreba dolazi na protest opozicije (FOTO)

09.06.2023

17:22

4

Od početka političkih protesta u Beogradu, opoziciji podrška stiže iz Hrvatske

Hrvati pokušavaju da pokrenu obojenu revoluciju u Srbiji: Novinar iz Zagreba dolazi na protest opozicije (FOTO)
Copyright Printscreen

Domagoj Margetić, hrvatski novinar iz Zagreba najavio je danas da će lično učestvovati na političkom protestu opozicije i pokušaju pokretanja obojene revolucije u Srbiji.

Margetić je na Tviteru sam napisao da je u srpskoj prestonici i da će učestvovati na demonstracijama.

Printscreen
 

- Danas hodam u Beogradu, jer je Aleksandar Vučić obično mafijaško đubre! Vidimo se u 18 sati na protestu. Mene to smeće neće zaplašit pritiscima i prijetnjama - napisao je hrvatski novinar.

Podsetimo, od početka političkih protesta u Beogradu, opoziciji podrška stiže iz Hrvatske. Mediji iz te zemlje svaki skup prenose uživo i nedvosmisleno navijaju za pokretanje obojene revolucije u Srbiji, istovremeno napadajući legalno i legitimno izabranu vlast na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Paralelno sa akcijama dela opozicije u Srbiji, koje su podrazumevale i pozive na ubistvo srpskog predsednika, novine i internet portali iz Hrvatske bili su prepuni naslova u kojima se za sve nesreće u našoj zemlji optužuje upravo Vučić. 

Tanjug/Rade Prelić
 

Takođe, na protestima opozicije učestvovali su i pojedinci iz Hrvatske, o čemu svedoči slučaj odbornice iz Zagreba Nikoline Rajković.

Ne treba zaboraviti i da je proteste otvoreno podržala bivša hrvatska premijerka Jadranka Kosor, koja ja najpoznatija po tome što je otela stan u Zagrebu tako što su iz njega isterana dva maloletna Srbina posle smrti roditelja.

Printscreen/Twitter
 

Neko naivan bi trebalo da pomisli da je Hrvatima toliko stalo do srpske sreće i napretka da su pokrenuli celokupnu medijsku mašineriju samo da bi pomogli Srbima koje su pre samo tri decenije etnički očistili iz područja na kojima su vekovima živeli. 

Ipak, svako ko barem malo razume političke i geopolitičke procese, shvata da je cilj hrvatske politike već decenijama slabljenje srpskog faktora. U tom svom planu, Hrvati koriste opoziciju u Srbiji kao objekat kojim će Srbija destabilizovati.

Postavlja se pitanje kakva je to “diktatura” u Srbiji kada se otvoreno govori o tome da strani državljani dolaze na proteste opozicije, aktivno se mešajući u unutarpolitičke procese koji imaju za cilj stvaranje haosa u našoj zemlji!? Šta bi se desilo da je obrnut slučaj i da neko iz Srbije odlazi na demonstracije u Hrvatskoj!?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike