Kurti podržao što Džaka veliča Jašarija: Smatra da je u redu kada neko iznosi političke stavove na fudbalskom terenu

18.01.2023

13:48

0

Kurti je za isti list izjavio da je optimista da bi dogovor Beograda i Prištine mogao da se postigne u roku od nekoliko meseci

Kurti podržao što Džaka veliča Jašarija: Smatra da je u redu kada neko iznosi političke stavove na fudbalskom terenu
Aljbin Kurti - Copyright printscreen / Youtube /RTV Klan

Premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti izjavio je da smatra da je u redu kada neko iznosi političke stavove na fudbalskom terenu.

On je to rekao u intervjuu za švajcarski Blik i kao primer naveo fudbalera Granita Džaku koji je posle pobede nad reprezentacijom Srbije na Svetskom fudbalskom prvenstvu obukao majicu sa natpisom "Jašari", prenosi Kosovo onlajn.

"Poruke protiv rasizma smatram ispravnim i važnim. Ako neko poštuje svoj identitet to je za mene u redu", rekao je Kurti.

Na pitanje koju poruku bi uputio Džaki, Džerdanu Šaćiriju i ostalim reprezentativcima Švajcarske kosovskog porekla, rekao je da im je zahvalan što inspirišu mnoge mlade talente da igraju fudbal, a tako i na Kosovu.

Kurti je za isti list izjavio da je optimista da bi dogovor Beograda i Prištine mogao da se postigne u roku od nekoliko meseci, kao i da prištinska strana ima volje za to.

On je kazao da se to može dogoditi samo ako postoji volja za postizanjem sporazuma i podrška Zapada, odnosno EU, NATO, SAD i Velike Britanije.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike