Potvrđeno iz EU: Lajčak sa EU izaslanicima u petak u Beogradu i Prištini

18.01.2023

12:24

0

Autor: 24sedam

Lajčak će se u Prištini sastati sa premijerom privremenih institucija Aljbinom Kurtijem, a zatim u Beogradu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

Potvrđeno iz EU: Lajčak sa EU izaslanicima u petak u Beogradu i Prištini
Lajčak i Vučić u Davosu - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Specijalni predstavnik EU za dijalog Miroslav Lajčak posetiće u petak Beograd i Prištinu, a sa njim dolaze i savetnici francuskog predsednika, nemačkog kancelara, italijanske premijerke kao i zamenik državnog sekretara SAD, izjavio je za Tanjug portparol za spoljnu poliitku Unije Peter Stano.

On je rekao da će se Lajčak u Prištini sastati sa premijerom privremenih institucija  Aljbinom Kurtijem, a zatim u Beogradu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

"Razgovor će se voditi o sledećim koracima u procesu normalizacije između Srbije i Kosova. U ovu posetu specijalni predstavnik će ići zajedno sa političkim savetnicima francuskog predsednika, nemačkog kancelara, italijanske premijerke kao i zamenika državnog sekretara SAD“, rekao je Stano.

Inače, predsednik Srbije sastao se juče sa specijalnim izaslanikom Ujedinjenog Kraljevstva za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom, a kako je ranije najavljeno, sa Lajčakom će u Beograd i Prištinu doći i izaslanik SAD Gabrijel Eskobar

Ove posete su u skladu sa pojačanom diplomatskom aktivnošću, kako bi se Beograd i Priština vratili za pregovarački sto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike