Srdačan susret pa sastanak tet-a-tet: Vučić se sastao sa predsednikom Azerbejdžana Alijevom

21.12.2022

09:15

0

Autor: 24sedam

Alijev i Vučić su se srdačno pozdravili i rukovali ispred Palate, a potom je usledio sastanak dvojice predsednika u četiri oka

Srdačan susret pa sastanak tet-a-tet: Vučić se sastao sa predsednikom Azerbejdžana Alijevom
predsednik Srbije u poseti Azerbejdžanu - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Predsedničkoj palati u Bakuu sa predsednikom Azerbejdzana Ilhamom Alijevim.

Alijev i Vučić su se srdačno pozdravili i rukovali ispred Palate, a potom je usledio sastanak dvojice predsednika u četiri oka.

Vučić i Alijev će razgovarati pre svega o saradnji u oblasti energetike i unapređenju bilateralnih odnosa dve zemlje. Posle sastanka će održati konferenciju za medije. Oni su se poslednji put susreli u Beogradu u novembru.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas u Bakuu Centar Hajdar Alijev sa ministrom za rad i socijalnu zaštitu stanovništva Azerbejdžana Sahilom Babajevim.

"Veličanstveni centar Hajdara Alijeva me impresionira svaki put kada ga posetim. Duh velikog vođe i državnika, koji je svoju zemlju poveo na put prosperiteta i napretka, vidljiv je u svakom kutku ove renomirane institucije i podstiče nove generacije da nastave istim putem", objavio je Vučić na instagramu.

 

 

Predsednik Srbije sastao se danas i sa ministrom odbrambene industrije Republike Azerbejdžan Madatom Gulijevim.

“Veoma bitna poseta Azarebejdžanu sa kojim imamo istinski prijateljske odnose. Vrlo poštujemo, već godinama unazad, rad predsednika Alijeva. Došli smo u snažnom sastavu i upravo smo počeli razgovore o najvažnijim stvarima iz vojne industrije i transferu tehnologija”, napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa satanka.

U delegaciji sa predsednikom Vučićem su ministar finansija Siniša Mali i ministarka za energetiku i rudarstvo Dubravka Đedović.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike