Vučić se u Bakuu sastao s ministrom odbrambene industrije: Počeli razgovori o najvažnijim stvarima iz vojne industrije (FOTO)

21.12.2022

06:32 >> 08:15

0

Vučić se u Bakuu sastao s ministrom odbrambene industrije: Počeli razgovori o najvažnijim stvarima iz vojne industrije (FOTO)
Copyright Printscreen/instagram/Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se jutros u Bakuu, u okviru radne posete Azerbejdžanu, sa ministrom vojne industrije te zemlje Madatom Gulijevim.

-Veoma bitna poseta Azarebejdžanu sa kojim imamo istinski prijateljske odnose. Vrlo poštujemo, već godinama unazad, rad predsednika Alijeva. Došli smo u snažnom sastavu i upravo smo počeli razgovore o najvažnijim stvarima iz vojne industrije i transferu tehnologija- napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav, uz fotografije sa satanka.

 

 

Sastanku prisustvuju i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, ambasador Srbije u Azerbejdžanu Dragan Vladisavljević i delegacija odbrambene industrije Srbije.

Vučić će kasnije posetiti i "Hejdar Centar", a potom će u Predsedničkoj palati imati tet-a-tet sastanak sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim. Nakon toga će dvojica predsednika održati konferenciju za medije.

Zatim će delegacije Srbije i Azerbejdžana imati i radni ručak. Vučić je najavio da će tokom posete Azerbejdžanu imati važne razgovore i o saradnji dve zemlje u energetici i drugim oblastima. 

Pre jutrošnjeg sastanka je Vučić objavio na Instagram nalogu buducnostsrbijeav fotografiju iz koju je napisao: 

-Lepo jutro u Bakuu. Danas veoma važni sastanci sa iskrenim prijateljem Srbije Ilhamom Alijevim o energetskim i vojno tehničkim pitanjima.

 

 

Inače, predsednik Srbije je od juče u poseti Bakuu, a sinoć se obratio građanima Srbije. On je između ostalog govorio o izjavi nemačkog ambasadora u Prištini Jorn Rodea koji je rekao da treba ukloniti barikade na KiM do katoličkog Božića.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike