"Zašto govorite o ubijanju": Vučić o teroru koji srpski narod proživljava na barikadama, pa se osvrnuo i na Kurtijeve pretnje

20.12.2022

21:05

0

Autor: 24sedam

Predsednik je dodao zna da neko stoji iza poteza Prištine i da "Kurti nije sam"

"Zašto govorite o ubijanju": Vučić o teroru koji srpski narod proživljava na barikadama, pa se osvrnuo i na Kurtijeve pretnje
Aleksandar Vučić - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije, u svom obraćanju javnosti iz Bakua, gde boravi u dvodnevnoj poseti, prokomentarisao je aktuelnu situaciju na barikadama na KiM i teror koji srpski narod proživljava od strane Aljbina Kurtija.

- Mislite li da im nije bilo lepše u svojim domovima i svojom decom da dočekaju Svetog Nikolu? A, zato ste vi rešili da mirno provedete Božić, bez obzira na to koliko će ljudi da bude ubijeno. A što govorite o ubijanju? - pitao je Vučić, komentarišući i pretnje Kurtija o žrtvama prilikom ukidanja barikada i poručio da im "životi Srba ne znače baš ništa".

Predsednik je upitao i koji to sporazum Priština poštuje, a zatim dodao da je znao da neko stoji iza poteza Prištine i da "Kurti nije sam".

- Sad smo sve videli, shvatili i razumeli. Mi ćemo biti uz svoj narod. Bez obzira na to koliko mi bili slabi, kada čuvate slobodu, kada čuvate svoja ognjišta onda vam je snaga mnogo veća - rekao je Vučić.

Predsednik će se tokom sutrašnjeg dana prvo sastati sa ministrom odbrambene industrije Azerbejdžana, Madatom Gulijevim, a posle toga u Predsedničkoj palati i sa predsednikom Ilhamom Alijevim.

Podsetimo, predsednik Azerbejdžana nedavno je bio u poseti Srbiji, kada je predsednik Vučić najavio brojne buduće zajedničke projekte posebno u oblasti energetike, ističući prijateljstvo dve zemlje.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike