Srbi 12 dana po hladnoći na barikadama: Ne popuštaju dok se ne oslobode Pantić, Adžić i Trajković

21.12.2022

06:19

0

Autor: J. S. J.

Već 12 dana su blokirani prelazi Jarinje i Brnjak pod kontrolom kosovske policije. Mirno je, ali vlada opreznost da ne bi došlo do provokacija sa albanske strane

Srbi 12 dana po hladnoći na barikadama: Ne popuštaju dok se ne oslobode Pantić, Adžić i Trajković
KFOR - Copyright AP Photo/Marjan Vucetic

Sever KiM i dalјe je blokiran, a dvanaesti je dan od kako su Srbi na barikadama u opštinama Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Kažu da će barikade biti uklonjene kada budu oslobođeni Milјan Adžić, Dejan Pantić i Slađan Trajković, ali i kada se specijalne snage kosovske policije povuku sa severa pokrajine.

Već 12 dana su blokirani prelazi Jarinje i Brnjak pod kontrolom kosovske policije. Mirno je, ali prištinski mediji, pak navode, da su se čule dve detonacije u naseljima u Severnoj Mitrovici, pišu Koha i Reporteri.

Prema dosadašnjim informacijama, u detonacijama koje su se čule sinoć nije bilo povređenih, niti materijalne štete, navode prištinski mediji. Reporteri prenosi da se sumnja se da su u pitanju šok bombe. 

 

Vučić o krizi govorio iz Bakua

Predsednik Srbije jue i iz Bakua govorio o krizi u južnoj srpskoj pokrajini.

- Mislite li da im nije bilo lepše u svojim domovima i svojom decom da dočekaju Svetog Nikolu? A, zato ste vi rešili da mirno provedete Božić, bez obzira na to koliko će ljudi da bude ubijeno. A što govorite o ubijanju? - pitao je Vučić, komentarišući i pretnje Kurtija o žrtvama prilikom ukidanja barikada i poručio da im "životi Srba ne znače baš ništa".

Predsednik je upitao i koji to sporazum Priština poštuje, a zatim dodao da je znao da neko stoji iza poteza Prištine i da "Kurti nije sam".

- Sad smo sve videli, shvatili i razumeli. Mi ćemo biti uz svoj narod. Bez obzira na to koliko mi bili slabi, kada čuvate slobodu, kada čuvate svoja ognjišta onda vam je snaga mnogo veća - rekao je Vučić.

Inače, Kfor je preključe saopštio da je pojačao prisustvo na administrativnom prelazu Jarinje iz preventivnih bezbednosnih razloga.

Iz te misije je u odgovoru za prištinsku Kohu rečeno da je pojačanje trupa izvršeno zbog mogućeg prisustva, kako je navedeno, "kriminalnih grupa među demonstrantima".

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike