Pantić je u stanici na Jarinju, posetu nema zbog barikada: Provokativna izjava direktora operative kosovske policije

21.12.2022

08:43 >> 09:30

0

Autor: 24sedam

Bivšem policajcu Pantiću je 12. decembra određen pritvor u trajanju od mesec dana

Pantić je u stanici na Jarinju, posetu nema zbog barikada: Provokativna izjava direktora operative kosovske policije
Ilustracija - Copyright Printscreen/Tanjug

Direktor operative kosovske policije Gazmend Hodža rekao je da se uhapšeni bivši policajac Dejan Pantić nalazi u policijskoj stanici na Jarinju i da "ima iste uslove kao i policajci u toj stanici" dodajući da su postavljene barikade onemogućile posetu porodice.

"Pantić ne spava na stolici, spava u krevetu, ima hranu, vodu, lekove koje mu prepiše lekar. Posetio ga je i medicinski tim Euleksa. Ovde se ne radi o bilo kakvom maltretiranju i uskraćivanju njegovih prava", rekao je Hodža, a preneo portal "Kaldžo".

On je rekao da je Pantić smešten u policijsku stanicu u Jarinju "zbog okolnosti koje su nastale nakon postavljanja barikada" i objasnio zašto njegova porodica ne može da ga poseti.

"Njegov advokat je bio prisutan kada ga je sud ispitivao. Sloboda kretanja u tom delu je ograničena, ali su barikade ono što je onemogućilo posetu porodice", dodao je Hodža.

Bivšem policajcu Pantiću je 12. decembra određen pritvor u trajanju od mesec dana, a uhapšen je dva dana ranije na prelazu Jarinje.

Hodža je rekao i da policija ima kapacitet da ukloni barikade postavljene na putevima na severu Kosova i da policija ima detaljan plan intervencije na svakoj barikadi, prenosi Kaldžo.

On je istakao da će barikade biti uklonjene kada se proceni da će posledice biti minimalne, kao i da je policija obučila i pripremila ljude i da ima opremu za uklanjanje barikada.

Printscreen/Tanjug
 

 

"Barikade će biti uklonjene onog momenta kada se donese procena i kada se odluči da će interes naše države, naših građana, naše policije imati najmanje posledica tokom našeg delovanja", rekao je Hodža.

Upitan da li se očekuje administrativni ili politički nalog za uklanjanje barikada, Hodža je rekao da sprovodi naloge generalnog direktora kosovske policije.

"Primam naređenja direktno od generalnog direktora policije i kad god bude dato naređenje, mi ćemo ga sprovesti", rekao je on i dodao da postoji kontinuirana komunikacija sa Kforom.

Podsetio je na reči premijera Aljbina Kurtija da je Kfor tražio određeno vreme da bi se rešilo pitanje barikada.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike