Zakazana sednica parlamenta: Poslanici u ponedeljak o pomoći mladima, zajmu za uklanjanje starog mosta na Savi

06.11.2022

10:20

0

Autor: 24sedam

Sednica bi trebalo da počne u 10 sati, a na dnevnom redu je 18 tačaka

Zakazana sednica parlamenta: Poslanici u ponedeljak o pomoći mladima, zajmu za uklanjanje starog mosta na Savi
Skupština Srbije - Copyright RTS printscreen

Predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić sazvao je Drugu sednicu Drugog redovnog zasedanja parlamenta za ponedeljak, 7. novembar 2022. godine. Sednica bi trebalo da počne u 10 sati, a na dnevnom redu je 18 tačaka.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine, prva tačka dnevnog reda je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2022. godinu sa Predlogom odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za 2022. godinu.

Kao druga tačka dnevnog reda je Predlog zakona o Privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć, a slede Predlog zakona o dopuni Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, kao i Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o zajmu između Vlade Republike Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške budžetu Republike Srbije.

Kao peta tačka dnevnog reda zasedanja zakazanog za ponedeljak je Predlog zakona o potvrđivanju Ugovora o kreditu u iznosu do 79.916.833,43 evra osiguranog kod China Export & Credit Insurance Corporation za finansiranje uklanjanja starog mosta na Savi i izgradnju novog čeličnog lučnog mosta između Republike Srbije, kao Zajmoprimca, BNP PARIBAS SA kao Aranžera, BNP PARIBAS FORTIS SA/NV i BNP PARIBAS SA kao Prvobitnih zajmodavaca i BNP PARIBAS SA, kao Agenta.

Poslanici će raspravljati i o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma o zajmu između KfW, Frankfurt na Majni i Republike Srbije za Program „Vodosnabdevanje i prečišćavanje otpadnih voda u opštinama srednje veličine u Srbiji, Predlogu kandidata za potpredsednika Narodne skupštine, koji je podnelo 40 narodnih poslanika. Na dnevnom redu su i predlozi za imenovanje zamenika generalnog sekretara Skupštine, članova i zamenika članova odbora skupštine, o sastavu stalnih delegacija skupštine u međunarodnim parlamentarnim institucijama. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike