Za učvršćivanje saradnje i prijateljskih odnosa: Predsednik Vučić uručio orden ministru spoljnih poslova Kube (FOTO)

30.08.2022

08:05 >> 09:04

0

Sastanak se održava u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu od 10 časova

Za učvršćivanje saradnje i prijateljskih odnosa: Predsednik Vučić uručio orden ministru spoljnih poslova Kube (FOTO)
Vučić ministar Kube (5) - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Republike Kube Brunom Eduardom Rodrigesom Pariljom.

Sastanak je održan u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu od 10 časova. 

 

Nakon sastanka, predsednik Vučić je uručio ministru Parilji Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i prijateljskih odnosa između Republike Srbije i Republike Kube.

 

-Neizmerna mi je čast i posebno zadovoljstvo što danas u Beogradu odlikujem ministra spoljnih poslova Kube. Sa velikim ponosom konstatujem da se ovo odlikovanje dodeljuje, što govori o tradicionalnoj povezanosti uprkos geografskoj udaljenosti. Zahvaljujem Vašoj ekselenciji na ličnom doprinosu unapređenju sveukupnih odnosa Srbije i Kube. Uveren sam da će ova poseta doprineti unapređenju dijaloga - rekao je Vučić i dodao: 

-Vaša ekselencijo, veliko vam hvala za prijateljstvo. Nikad neću zaboraviti ni iscrpan razgovor sa Raul Kastrom prilikom posete Kubi".

Ministar Parilja se zahvalio predsedniku Vučiću, i rekao je da je počastvovan što prima orden, i da smatra da je to divan gest prijateljstva ka narodu Kube.

- Međunarodna zajednica ne sme da zaboravi tragediju NATO agresije na Srbiju. Veliki Fidel Kastro je tada bio uz vas, kao što je i Kuba bila na strani pravde. Mi imamo čvrstu i istorijsku posvećenost miru. Nakon 120 godina uspostavljanja diplomatskih odnosa, mi ovaj put potvrđujemo da želimo da produbimo odnose naša dva bratska naroda. Dragi gospodine predsedniče, još jednom vam se zahvaljujem - rekao je Parilja.

Predsednik je između ostalih do sada za posebne zasluge jednim od najviših državnih priznanja odlikovao predsednika Egipta El Sisija, austrijskog kancelara, premijera Japana, ministra spoljnih poslova i spoljne trgovine Madarske ..

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike