Gabrijel Eskobar: Vučić potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti!

29.08.2022

20:20

0

Zaista verujem i nadam se da je težnja Srbije da bude punopravni član EU

Gabrijel Eskobar: Vučić potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti!
Vucic Eskobar predsednik.rs 2 - Copyright predsednik.rs

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je danas da posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem može da kaže da je on potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti.

Pročitajte još...

Američki ambasador Hil: Srpska strana na svom mestu, Priština nije spremna za razgovor!

Eskobar je za Juronjuz Srbija, na marginama Strateškog foruma na Bledu, rekao da treba iskoristiti tu dobru volju, kao i, kako tvrdi, dobru volju prištinske strane.

On je dodao da se nada da neće morati da se govori o podelama na Zapadnom Balkanu. Ukazao je i da su mnogi ljudi u regionu zabrinuti za orijentaciju Srbije, ali da on veruje da je članstvo u EU težnja Srbije.

- Zaista verujem i nadam se da je težnja Srbije da bude punopravni član EU i da nećemo morati da govorimo o podelama na Zapadnom Balkanu. Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogu da kažem da je potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti, da ne želi nasilje. Treba da iskoristimo tu dobru volju, i dobru volju druge strane, Kosova i nadam se da će lideri u regionu čuti šta je rekla (predsednica Evropske komisije) Ursula Fon der Lajen, da Zapadni Balkan zaista želi da bude deo Evropske unije i da to žele građani ovog prostora. Vidimo optimizam na svim stranama - poručio je Eskobar.

Instagram/buducnostsrbijeav
 

Šef diplomatije EU Žozep Borelj saopštio je u subotu da su Beograd i Priština postigli dogovor o dokumentima.

- Postigli smo sporazum. U sklopu dijaloga pod okriljem EU Srbija je pristala da ukine dokumente za ulazak/izlazak za nosioce kosovskih ličnih dokumenata, a Kosovo se složilo da ih ne uvodi za nosioce srpskih ličnih karata - naveo je Borelj na Tviteru.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike