Vučić poručio: Moramo da čuvamo naše nacionalne i državne interese!

29.08.2022

18:45

0

Politiku mira i spremnost za dijalog su ranije pohvalili Kristofer Hil, američki ambasador, ali i Gabrijel Eskobar, specijalni predstavnik za Zapadni Balkan iz SAD

Vučić poručio: Moramo da čuvamo naše nacionalne i državne interese!
Aleksandar Vučić SNS (13) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, oglasio se putem svog zvaničnog Instagram naloga, gde je naglasio da je ideja vodilja njegove politike očuvanje mira.

- Ja ne mislim da treba da idemo grlom u jagode i da se sukobljavamo sa svima. Ja mislim da treba da čuvamo ovu našu decu i da vodimo pametnu i odlučnu politiku. Moja politika je da čuvamo mir koliko god možemo, za takvu politiku sam dobio poverenje naroda. Moramo da čuvamo naše nacionalne i državne interese. Da čuvamo budućnost našoj deci, da mogu da žive u našoj Srbiji i ovde ostvaruju svoje snove. Da imamo kolevke pune dece, a ne da nam deca odlaze u inostranstvo. To je jedina politika koju možemo da vodimo i to je jedina ispravna politika –  naveo je predsednik.

 

 

Politiku mira i spremnost za dijalog su ranije pohvalili Kristofer Hil, američki ambasador, ali i Gabrijel Eskobar, specijalni predstavnik za Zapadni Balkan iz SAD.

- Zaista verujem i nadam se da je težnja Srbije da bude punopravni član EU i da nećemo morati da govorimo o podelama na Zapadnom Balkanu. Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem mogu da kažem da je potpuno posvećen regionalnoj stabilnosti, da ne želi nasilje - rekao je Eksobar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike