Balkanska antisrpska koalicija: Napadaju Srbiju po nalogu Zapada

11.08.2022

19:00

1

Autor: 24sedam

Samo naivni mogu da poveruju da su Kurti, Plenković i Izetbegović slučajno napali Srbiju baš u trenutku kada naša zemlja trpi ogromne pritiske sa Zapada zbog svoje suverenističke politike

Balkanska antisrpska koalicija: Napadaju Srbiju po nalogu Zapada
srbija mapa profimedia-0076250977 - Copyright Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas upozorio  javnost da se u Prištini pripremaju ubistva Srba sa severa Kosova i Metohije. On je, odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše izjavu Kurtija da "Srbija vodi agresivnu politiku", rekao da je “to sve smešno”, te da “slušamo već 170 dana da Srbija negde nekog napada”.

- Oni pripremaju likvidacije naših ljudi na severu. Upozoravam ih da to ne čine. Nemojte da ubijate ljude. Nama su potrebni mir i stabilnost. Mi da ubijamo nikog nećemo. Pokušavaju da iskoriste situaciju u Ukrajini – rekao je predsednik.

Tanjug/Rade Prelić
 

Informacije o planovima za likvidaciju Srba dolaze baš u trenutku kada se odvija simultani napad na Srbiju od strane udružene antisrpske koalicije koju čine Aljbin Kurti, Andrej Plenković i Bakir Izetbegović.

Simultani napad na Srbiju

Podsetimo, pre samo nekoliko dana premijer tzv. države Kosovo Aljbin Kurti izjavio je za italijanski list Republika da je “rizik od novog sukoba sa Srbijom visok”.

Profimedia
 

Nešto pre toga, premijer današnje nezavisne države Hrvatske Andrej Plenković, pokrenuo je u medijima brutalnu kampanju protiv Srbije i srpskog predsednika. Između ostalog, hrvatski mediji su ovih dana pisali kako su Srbi “1991. godine iz Krajine proterali 250.000 Hrvata” (zanimljivo baš onoliko koliko je Srba zaista proterano sa svojih vekovnih ognjišta u najvećem etničkom čišćenju u Evropi posle Drugog svetskog rata) i da su Srbi “proterivali Albance sa Kosova”. 

O kakvim notornim lažima se radi, najbolje govore činjenica da je na tim prostorima početkom devedesetih godina prošlog veka bilo više stotina hiljada Srba, a da ih danas nema ni 10 odsto od tog broja. Radi se, dakle, o dobro oprobanom hrvatskom metodu prema kojem agresor optužuje žrtvu da je kriva za sopstveno stradanje.

TANJUG/ FOTO HINA/ TOMISLAV PAVLEK
 

U simultani napad na Srbe, ovih dana uključio se i Bakir Izetbegović. On je prvo optužio Rusiju i Srbiju za izazivanje nemira.

-Da Rusija i Srbija hoće mir, imali bi ga sutradan. Rusija razara Ukrajinu. Srbija je razarala na Balkanu. Nema gde nije napravila problem u proteklih 30 godina. Znamo šta je bilo u Bosni i Hercegovini i umesto da spuste loptu, umesto da plate odštetu i umesto da se ponašaju na civilizovan način, oni su ponovo izvor problema. Da hoće mir i sebi i nama, imali bi ga već danas – rekao je Izetbegović, da bi posle par dana na sličan način ponovio optužbe:

- Srbija se naoružala, promoviše „srpski svet“, pravi strategije koje se odnose i na našu teritoriju, neće da reše otvorena pitanja, ne plaćaju vodni resurs reke Drine i ljute se kad kažemo istinu da je sve ratove i sve tenzije na Balkanu izazvala jedna zemlja – kazao je predsednik SDA.

Profimedia
 

Samo naivni mogu da poveruju da su Kurti, Plenković i Izetbegović slučajno odabrali isti trenutak napada na Srbiju i da se, takođe, slučajno desilo da je taj trenutak baš u vreme kada naša zemlja trpi ogromne pritiske sa Zapada zbog svoje suverenističke i neutralne politike.

Optužuju Srbiju dok napadaju Srbe

Naravno, kao i svaki put kroz istoriju, antisrpska koalicija u borbi protiv našeg naroda i države se koristi notornim lažima i podmetačinama. Na primer, oni konstantno optužuju Srbiju za agresivnu politiku, ali činjenice govore nešto sasvim drugo.

Na primer, tokom 2021. godine, na prostoru Kosova i Metohije zabeleženo je 136 etnički motivisanih incidenata protiv Srba, njihove i imovine Srpske pravoslavne crkve (SPC). U Hrvatskoj se, na godišnjem nivou, dogodi oko 300 napada na naše sunarodnike. 

Fejsbuk/Sasa Umicevic
 

Koliko je napada na Albance, Hrvate ili Bošnjake bilo u Srbiji prethodnih godina? Nijedan! Koliko je oštećeno automobila čiju su vlasnici Albanci, Hrvati ili Bošnjaci? Nijedan! Koliko je katoličkih ili muslimanskih bogomolja vandalizovano? Nijedna!

Pa ko je onda žrtva a ko promoter agresivne politike na Balkanu!?

Zapad planira, antisrpska koalicija sprovodi

Nema nikakve sumnje da Aljbin Kurti, Andrej Plenković i Bakir Izetbegović, nahuškani od svojih zapadnih gospodara, samo pokušavaju da izvrše dodatni pritisak na Srbiju kako bi se odrekla svoje suverenističke politike. Ipak, naša zemlja je u poslednjoj deceniji toliko ojačala da ni mnogo jači protivnici od balkanske antisrpske koalicije ne mogu da je destabilizuju.

Profimedia
 

Dovoljno je pogledati ko napada našu zemlju: Plenković - predsednik zemlje koja se u EU ne pita ni za šta i slepo sledi diktate iz Brisela, Kurti – premijer države koja ne postoji i Izetbegović – koji ne može da vlada ni svim krajevima FBiH u kojima žive Bošnjaci, a pogotovo ne onima gde su Srbi i Hrvati većina.

Radi se o suštinski nebitnim političarima koji će uraditi sve što im se kaže sa Zapada. S druge strane oni imaju Srbiju koja čvrsto stoji na svojim nogama, tako da će njihovim gospodarima trebati mnogo značajniji pioni da bi uzdrmali stabilnost u našoj zemlji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike