Kurti ponovo zvecka oružjem: Priziva porast tenzija i nove sukobe, optužuje Srbiju za moguće napade

11.08.2022

07:51

0

Autor: I.K.

Kurti podiže tenzije time što politiku Beograda naziva "agresivnom" te ocenjuje da bi mogla da se "pretvori i u napad na Kosovo

Kurti ponovo zvecka oružjem: Priziva porast tenzija i nove sukobe, optužuje Srbiju za moguće napade
Aljbin Kurti - Copyright Profimedia

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja sa lažnim optužbama i pretnjama na račun Srbije uprkos činjenici da se bliži odlazak u Brisel i nastavak dijaloga.

Naime, on je zapretio da je Kosovo spremno da se suprotstavi mogućem napadu Srbije, navodeći da bi pogoršanje sukoba sa manjinskim Srbima moglo da dovede do novog oružanog sukoba, prenosi Kosovo onlajn delove intervjua za Rojters.

Kurti podiže tenzije time što politiku Beograda naziva "agresivnom" te ocenjuje da bi mogla da se "pretvori i u napad na Kosovo na ovaj ili onaj način.

-Mi smo budni, ali se ne plašimo, rekao je Kurti. 

On precizira da ne kaže da će taj napad na Kosovo biti ove ili sledeće nedelje, ali da bi bilo  potpuno neodgovorno isključiti mogućnost porasta tenzija i novih sukoba.

Zbog sve češćih izjava o mogućem sukobu, Kurtija opozicija optužuje da plaši investitore. Kurti, međutim, nastavlja sa tom politikom, te dalje optužuje Rusiju za podsticanje novih etničkih tenzija na Kosovu. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike