Nedelja usred srede: Vučić kandidat na izborima u aprilu, Srbija odoleva pritiscima, donete nove mere, Konstrakta ide u Torino

09.03.2022

19:10

0

Pritisci zbog sukoba u Ukrajini ne prestaju, a predsednik Srbije je tu krizu opisao kao najveću od Drugog svetskog rata

Nedelja usred srede: Vučić kandidat na izborima u aprilu, Srbija odoleva pritiscima, donete nove mere, Konstrakta ide u Torino
nedelja sreda 0903 - Copyright Tanjug/AP/Serhii Nuzhnenko/Strahinja Aćimović/ATA Images

Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da predsednik Srbije bude kandidat za predsednika na predstojećim izborima u aprilu.

Zbog svetske krize koja nastaje usled sukoba u Ukrajini, Vlada Srbije odlučila je da od četvrtka ukine izvoz brašna, pšenice, ulja i kukuruza.

O Ani Đurić, poznatijoj pod umetničkim imenom Konstrakta, ne prestaje da se priča otkad je odnela pobedu na takmičenju za pesmu koja će nas predstavljati na Evroviziji.

Vučić kandidat za predsednika, potpisi sakupljeni u rekordnom roku

Predsedništvo Srpske napredne stranke donelo je odluku da će kandidat te stranke, ali i koalicionih partnera, biti aktuelni predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Čim je ta odluka doneta, počelo je prikupljanje potpisa, te je u rekordnom roku, od samo tri sata, prikupljeno više od 110.000 glasova podrške

TANJUG/ JADRANKA ILIC
 

 

Među prvima svoj potpis su stavili premijerka Ana Brnabić i koalicioni partneri Ištvan Pastor i Ivica Dačić. U međuvremenu, taj predlog je predat Republičkoj izbornoj komisiji, koja je danas proglasila kandidaturu Vučića na predsedničkim izborima.

Sukob u Ukrajini iziskuje nove mere

Vlada Srbije odlučila je da od četvrtka ukine izvoz brašna, pšenice, ulja i kukuruza

Kako je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće donete mere koje će se odnositi i na energente i na hranu, a čiji je cilj da zaštite domaće tržište, potrošače i privredu od cenovnih udara i nestašica roba koje je donela kriza u Ukrajini.

24sedam/b92
 

 

Vučić je, u intervjuu za TV B92, rekao da će Vlada Srbije doneti odluku da se odrekne 20 odsto akciza na naftne derivate i da ukine carinu na uvoz nafte iz trećih zemalja, kako bi obezbedila snabdevanje NIS-ove rafinerije i minimalan porast cene derivate na pumpama.

Predsednik je rekao i da Srbija čvrsto drži kurs dinara.

Srpska predstavnica na Evroviziji izazvala buru reakcija

Konstrakta i njena neobična izvedba pobedničke pesme na Beoviziji "In corpore sano" izazvali su brojne reakcije u domaćoj javnosti. Dok su jedni oduševljeni, drugi je osporavaju. Jedno je sigurno, nikoga nije ostavila ravnodušnim.

To bez sumnje pokazuje i rekordan broj glasova publike za njenu pesmu, što se poklopilo i sa mišljenjem stručnog žirija.

Kako je sama objasnila, numera sa jedne strane predstavlja atmosferu straha u kojoj se zdravlje postavlja kao najveća vrednost iza enormne potrošnje. O zdravlju se priča kao o nečemu što je potpuno u našoj kontroli, ali samo ako pratimo trendove i kupujemo ono što se plasira. S druge strane, moguće je postići zdravorazumski odnos u kojem je zdravlje donekle u našim rukama, te se bolest i smrt prihvataju sa manje straha. 

Printscreen/RTS
Konstrakta

 

Arhitekta je po struci i mama dvoje dece, ćerke Lene i sina Nikole.  

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike