Kako su pojedini mediji politizovali izbor pesme za Evrosong

07.03.2022

11:19

0

Umetnica nije želela da se uvlači "u blato" te nije htela da njen performans i zaslužena pobeda budu zamagljeni dnevnopolitičkom borbom

Kako su pojedini mediji politizovali izbor pesme za Evrosong
finale_pesma_evrovizija_05032022_0238 - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Predizborna trka je počela, ali po svemu sudeći opoziciji, bar onom delu predvođenim Draganom Đilasom ne ide baš sve po planu, pa se kao davljenik i za slamku hvata.

Ovog puta uhvatili su se za pobednicu Beovizije, Anu Đurić Konstraktu, a umetnicu su pokušali da uvuku u svoju političku borbu koja za cilj nema da prikažu program, već samo da nekako nađu način da proglase sami sebe za pobednike izbora u aprilu.

U tim bezsupešnim pokušajima ne prezaju da vređaju većinski deo naroda... Sada su zloupotrebili muzički šou program i pobedu umetnice, koja je osvojila i publiku i žiri neobičnim performansom i izvedbom koja je bez sumnje drugačija od onoga na šta smo navikli na festivalima, te nastoje da predstave da je to pobeda "njihove, kulturne Srbije", nad onom "Vučićevom, nekulturnom Srbijom".

Ipak, umetnica nije želela da se uvlači "u blato" te nije htela da njen performans i zaslužena pobeda budu zamagljeni dnevnopolitičkom borbom Đilasa, pa je voditeljki jasno dala do znanja da to nije i njen put, te da njen put vodi u Torino, a ne do glasačkog mesta.

Naime, voditeljka vesti Newsmaxadria Jelena Obućina pokušavala je na sve načine da pobedu na Beoviziji prikaže kao pobedu opozicije na aprilskim izborima. 

Kako biti zdrava umetnica u nezdravom društvu? pitala je voditeljka, navodeći gošću da se uplete u dnevnopolitičke teme. Konstrakta je, zamku, međutim, izbegla.

-Ne bih to lokalizovala, neke teme se tiču čitavog čovečanstva. Zdravo društvo je za mene ono koje štiti slabije, a kako biti zdrava umetnica, ne znam, prati ruke...

Voditeljka nastavlja dalje uz komentar da je Konstrakta jedina umetnica koja je "čistih ruku pobedila na nekom takmičenju"... Pa dodaje da je njena pobeda izazvala nešto, i ljudi koji su navijali za nju i glasali nisu očekivali da ona i pobedi pa je upitala: "Šta je čudno u pobedi kvaliteta? Povlače se i paralele ako je mogla Konstrakta da pobedi juče ima neke nade za promenu sistema u aprilu".

- Ne bih išla do aprila i na tu stranu. Ono što se meni sviđa jeste da postoji kapacitet i koncentracija da se čuje i da se vidi. O kvalitetu je teško pričati, bilo je još kvalitetnih pesama na takmičenju. Desio se možda dobar trenutak za ovu temu. "In corpore sano" je uspeo da ispliva...

 

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike