Urnebesno! Svi pevaju stihove „Umetnica mora biti zdrava”, a evo kako su zapravo građani Srbije razumeli Konstraktinu pesmu (VIDEO)

08.03.2022

19:10

1

Ova numera se nalazi i u trendingu drugih evropskih zemalja, što je takođe veliki pokazatelj, da je ova pesma i te kako zarazna i da je svi pevuše

Urnebesno! Svi pevaju stihove „Umetnica mora biti zdrava”, a evo kako su zapravo građani Srbije razumeli Konstraktinu pesmu (VIDEO)
Ana Đurić Konstrakta - Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

„Umetnica mora biti zdrava”, stihovi su pobedničke pesme za Evroviziju, kojom se Ana Đurić poznatija kao Konstrakta plasirala na Evrosong u Torino. Zvanični naziv ove numere je „In corpore sano”, što u prevodu znači „U zdravom telu”. 

Odmah posle prve polufinalne večeri, o ovoj neobičnoj pesmi je i te kako počelo da se priča, a posle finala o srpskoj predstavnici Evrovizije počeli su da pišu i svetski mediji. Ova numera se nalazi i u trendingu drugih evropskih zemalja, što je takođe veliki pokazatelj, da je ova pesma i te kako zarazna i da je svi pevuše.

Printscreen/RTS
Konstrakta

 

Konstrakta je inače, arhitekta po struci i mama dvoje dece, ćerke Lene i sina Nikole. Pesmu je otvorila stihom kroz koji je spomenula ime proslavljene glumice i vojvotkinje Megan Markl, koja je u ovoj verziji sinonim za lepu kosu.

Od vojvotkinje od Saseksa, preko autonomnog nervnog sistema, do zdravstvene knjižice, a onda se numera završava stihom „I šta ćemo sad” zbog kog svi ostajemo u rebusu.

Mišljenja su podeljena, jedni polemišu da je pobedio njen performans, kada ona kroz pesmu pere ruke u lavoru, dok drugi ipak kažu da je pesma i te kako pevljiva i ne izbija iz glave, i da je to jedan od razloga zbog kog je ova pesma pobedila. 

Konstrakta je u nekoliko navrata istakla da je pesma višeslojna, da poruka ima mnogo, te nijednu od njih nije posebno da ističe. Ekipa portala 24sedam je prošetala glavnom ulicom srpske prestonice kako bi pitala sugrađane da li im se dopada pobednička pesma i da li su razumeli o čemu Konstrakta peva, a njihovi odgovori su bili i više nego urnebesni. 

Među ispitanicima su bili i susedi iz Hrvatske koji čija reakcija je bila i više nego simpatična.

U video-snimku pogledajte reakciju ljudi koji nisu ni stručni žiri, niti pevači, već običan narod koji je na nesvakidašnji način razumeo pobedničku numeru.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike